Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 26.03.2021.

Koga čitamo? Prijevodna kritika i kako je steći: Andy Jelčić i Tomislav Brlek
Održava se
29.03.2021. u 20h

Drugi u nizu razgovora iz ciklusa "Koga čitamo? Prijevodna kritika i kako je steći" održat će se u ponedjeljak 29. ožujka u 20 sati u knjižari Fraktura u Zagrebu (Kneza Mislava 17).

Gosti drugog susreta "Koga čitamo?" bit će Andy Jelčić i Tomislav Brlek, a razgovor će moderirati Anda Bukvić Pažin

Razgovoru, uz prethodnu prijavu na promocije@fraktura.hr, možete prisustvovati u knjižari (uz provođenje i pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, broj posjetitelja bit će ograničen na 12), ili ga pratiti uživo na YouTube kanalu i na FB profilu Fraktura – najbolja literatura.

O Razgovorima:

Kad ih pisci i spisateljice dovrše, književna djela započinju svoj život. U tome životu nakon prvog pisanja, književni kritičari i književni prevoditelji imaju sličnu ulogu: i jedni i drugi proširuju izvornik i osiguravaju mu daljnje živote.

U tim zajedničkim interesima i nastojanjima, prijevodna kritika može odigrati veliku ulogu. U nizu razgovora s književnim prevoditeljima i prevoditeljicama te kritičarima i kritičarkama istražit će se:

Je li prijevodna kritika isto što i kritika prijevoda?
Mora li dobar prijevod biti nevidljiv?
Kako bi mogla izgledati književna kritika koja uzima prevedenost djela u obzir?
  
Razgovori "Koga čitamo?" održavaju se u sklopu projekta Društva hrvatskih književnih prevodilaca "Književno prevođenje pod lupom", a u suradnji s Frakturom, Hrvatskim društvom pisaca te uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –