Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 11.11.2007.

Konferencija za tisak povodom Revije malih književnosti
Održava se
13.11.2007.

Povodom održavanja treće 'Revije malih književnosti', Udruga za promicanje kulture Kulturtreger poziva Vas na konferenciju za tisak uz domjenak, koji će se održati u utorak 13. studenog 2007. u 11 sati u književnom klubu Booksa, Martićeva 14d u Zagrebu.

Festival 'Revije malih književnosti' održava se od 2005. godine, a do sada su vrlo uspješno predstavljene književne scene Bosne i Hercegovine i Slovenije.  

Ovogodišnja 'Revija malih književnosti' održati će se od 20. do 23. studenog 2007. u književnom klubu Booksa i predstavit će 7 mladih književnika iz Crne Gore:

Ivanu Vojvodić, Draganu Tripković, Jovanku Uljarević, Vladimira Ðurišića, Jelenu Nelević Martinović, Nikolu Nikolaidisa i Vladimira Vojinovića. Goste su izabrali Nikola Nikolaidis i Ognjen Spahić koji su već poznati hrvatskoj književnoj publici.  

U sklopu 'Revije malih književnosti' održat će se tri književne večeri s pozvanim gostima te dvije javne tribine na temu „Književne suradnje između Crne Gore i Hrvatske" te „Mlade crnogorske književnosti". Gosti javnih tribina biti će Andrej Nikolaidis (književnik), Balša Brković (književnik), Jovanka Uljarević (književnica), Marinko Vorgić (književni kritičar), Nenad Popović (izdavačka kuća Durieux) i Žarko Paić (izdavačka kuća Antibarbarus).  

Održavanje 'Revije malih književnosti' omogućili su Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport grada Zagreba, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.  

Kao rezultat trogodišnjeg rada na predstavljanju regionalnih književnosti nastao je projekt nazvan „Književnost na balkanski način", kojeg je prvi dio regionalna konferencija o književnoj suradnji koja će se održati od 17. do 19. studenog u Zagrebu u organizaciji Kulturtregera.  

Na konferenciji će sudjelovati predstavnici izdavača, knjižara, književnih klubova i časopisa te organizatori književnih projekata iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Cilj konferencije je uspostaviti sustavnu književnu razmjenu između ove četiri zemlje.  

Projekt „Književnost na balkanski način" realizira se uz potporu European Cultural Foundation i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.  

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –