Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 29.04.2019.

Andrijana Kos-Lajtman čita svoje nove pjesme u Booksi
Održava se
30.04.2019. u 19h

Andrijana Kos-Lajtman

Teleidoskop Kos Lajtman Andrijana

U utorak, 30. travnja u 19 sati u sklopu književnog programa kluba Booksa, na tribini naziva "Poezija na živo" gostovat će znanstvenica i pjesnikinja Andrijana Kos-Lajtman

Ona će čitati svoje nove pjesme i razgovarati o njima s voditeljicom tribine Marijom Dejanović i publikom. Namjera je stvoriti atmosferu svojevrsne pjesničke radionice, kojom se želi potaknuti razmjena iskustava pisanja i čitanja poezije te pjesničkog rada u aktualnom društvenom kontekstu.


Andrijana Kos-Lajtman (Čakovec, 1978.) izvanredna je profesorica na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je nositeljica različitih kolegija iz hrvatske i svjetske književnosti. Znanstvenim je interesima najviše usmjerena suvremenoj književnosti.

Objavila je četrdesetak znanstvenih radova u domaćim i stranim publikacijama te dvije znanstvene knjige: "Autobiografski diskurs djetinjstva" (Naklada Ljevak, 2011.) i "Poetika oblika – suvremene konceptualne i hipertekstualne proze" (Naklada Ljevak, 2016.). Autorica je pjesničkih zbirki "Jutarnji laureat" (Insula, 2008.), "Lunule" (Disput, 2012., nagrada „Dobriša Cesarić") i "Teleidoskop" (HDP, 2018., finale nagrade „Ivan Goran Kovačić").

Izlazak novog pjesničkog rukopisa "Stepenice za Stojanku K." očekuje se rujnu 2019., u nakladi V.B.Z.-a.

Andrijana Kos Lajtman

Teleidoskop

  • Hrvatsko društvo pisaca 12/2018.
  • 108 str., meki uvez
  • ISBN 9789538152085

'Teleidoskop' Andrijane Kos Lajtman, zbirka je fragmentarnih tekstova u kojima se miješaju književni oblici – kratki poetski zapisi, bilješke s puta, pjesme, intimni dnevnik, osvrti na druga književna djela, događaji iz svakodnevice itd. Autorica, već afirmirana svojim znanstvenim i poetskim knjigama, ovoga puta poseže za novim načinom poetskoga govora.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –