Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Andrijana Kos Lajtman ×

Najava • 23.02.2023.

Predstavljanje ilustriranog romana za mlade 'Hahari na dnu mulja'

Predstavljanje ilustriranog romana za mlade 'Hahari na dnu mulja' Josipa Čekolja, te otvorenje izložbe originalnih crteža Dominika Vukovića, održat će se u četvrtak 23. veljače u Kabinetu Malih zvona u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Andrijana Kos-Lajtman, uz dvojicu autora i urednicu knjige Sanju Lovrenčić.
Najava • 31.01.2023.

Promocija časopisa Poezija 3 – 4, 2022.

Promocija časopisa Poezija 3 – 4, 2022. i CD-a 'Pomrčina' benda Sjeverozapad, održat će se u utorak 31. siječnja u Knjižnici Marije Jurić Zagorke. Sudjelovat će Lidija Bajuk, Ksenija Banović, Alen Brlek, Diana Burazer, Marina Katinić, Andrijana Kos Lajtman, Davor Šalat, Tomica Šćavina, Rujana Vučićević, Zvonka Obajdin i Nikola Brkljačić.
Najava • 20.01.2023.

Predstavljanje knjige eseja Davora Šalata 'Povećalo za poeziju'

Knjiga eseja o pjesništvu Davora Šalata 'Povećalo za poeziju' bit će predstavljena u petak 20. siječnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Opsežnu knjigu koja tematizira nekoliko generacija hrvatskih pjesnika i njihovih djela uz autora, predstavit će Tin Lemac, Andrijana Kos Lajtman i urednik knjige Luka Šeput.
Najava • 13.10.2022.

Književni festival Poligon u Mostaru na temu: Govor mržnje i aktivizam

Književni festival Poligon održat će se od 13 do 15. listopada 2022. u Mostaru na temu: 'Govor mržnje i aktivizam'. Gostuju Ivan Lovrenović, Josip Mlakić, Ferida Duraković (BiH), Andrijana Kos Lajtman, Damir Radić (HR) i Denis Škofič (SLO), a programi će se održati na maloj sceni HNK, u maloj dvorani HDHS Kosača te Knjižari Ivo Andrić.
Najava • 15.06.2022.

Pjesnikinja Andrijana Kos Lajtman gošća tribine 'Poezije u drugom filmu'

Centar za knjigu u suradnji s Kinoteka Barom pokrenuo je u travnju novo mjesto poezije u gradu, Poeziju u drugom filmu! Nakon gostovanja Krešimira Bagića i Senka Karuze, na trećem susretu gošća će biti pjesnikinja Andrijana Kos Lajtman. Uz razgovor s autoricom fokus će biti na predstavljanju njezine šeste knjige poezije naslovljene 'Plava i smeđa knjiga'.
Najava • 16.01.2019.

Predstavljanje knjige 'Teleidoskop' Andrijane Kos Lajtman

Predstavljanje knjige znanstvenice i književnice Andrijane Kos Lajtman 'Teleidoskop' održat će se u srijedu, 16. siječnja u klubu Botaničar u Zagrebu. U razgovoru o knjizi, uz autoricu, sudjeluju Sanjin Sorel i Sanja Baković te moderatorica, Darija Žilić.