Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Andrijana Kos Lajtman ×

Kritika • 28.01.2024.

Andrijana Kos Lajtman : Dani kositra i jeke

U knjizi se otkriva jedna ličnost u cijeloj svojoj punini, van kutija i kategorija. Koja se bori za vlastitu slobodu od takvih sputavanja i slavi individualizam žene, jedinstvene i neponovljive. Zbog toga je ova zbirka, koliko god bila podređena svojoj inspiraciji, istovremeno i prepjevavanje sukusa koji je produkt dugotrajnog procesa u kojem se vidi priprema, studioznost i posvećenost cilju.
Najava • 24.11.2023.

Tribina Žica, odmotano klupko boli

Hrvatski P.E.N. centar poziva na tribinu 'Žica, odmotano klupko boli'. Kako poezija progovara o Žici/slobodi i neslobodi/ represiji/ratu/migrantima?… o iskustvima sudionika kao pjesnika, čitatelja i kritičara, o prijevodima i o antologiji u nastajanju govorit će: Lana Derkač, Davor Šalat, Andrijana Kos Lajtman, Ksenija Banović, Goran Čolakhodžić i Diana Burazer.
Najava • 23.02.2023.

Predstavljanje ilustriranog romana za mlade 'Hahari na dnu mulja'

Predstavljanje ilustriranog romana za mlade 'Hahari na dnu mulja' Josipa Čekolja, te otvorenje izložbe originalnih crteža Dominika Vukovića, održat će se u četvrtak 23. veljače u Kabinetu Malih zvona u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Andrijana Kos-Lajtman, uz dvojicu autora i urednicu knjige Sanju Lovrenčić.
Najava • 31.01.2023.

Promocija časopisa Poezija 3 – 4, 2022.

Promocija časopisa Poezija 3 – 4, 2022. i CD-a 'Pomrčina' benda Sjeverozapad, održat će se u utorak 31. siječnja u Knjižnici Marije Jurić Zagorke. Sudjelovat će Lidija Bajuk, Ksenija Banović, Alen Brlek, Diana Burazer, Marina Katinić, Andrijana Kos Lajtman, Davor Šalat, Tomica Šćavina, Rujana Vučićević, Zvonka Obajdin i Nikola Brkljačić.
Najava • 20.01.2023.

Predstavljanje knjige eseja Davora Šalata 'Povećalo za poeziju'

Knjiga eseja o pjesništvu Davora Šalata 'Povećalo za poeziju' bit će predstavljena u petak 20. siječnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Opsežnu knjigu koja tematizira nekoliko generacija hrvatskih pjesnika i njihovih djela uz autora, predstavit će Tin Lemac, Andrijana Kos Lajtman i urednik knjige Luka Šeput.
Najava • 26.09.2019.

7. KaLibar bestiVal u Varaždinu

Nakon šest godina rada u Zadru KaLibar bestiVal će se po prvi put održati u Varaždinu, od 26. do 28. rujna u Centru za mlade, u organizaciji udruge Katapult. Tijekom bestiVala bit će predstavljeno 11 autora i 11 knjiga, izvedena kazališna predstava, prikazan jedan film i održan koncert.
Najava • 16.01.2019.

Predstavljanje knjige 'Teleidoskop' Andrijane Kos Lajtman

Predstavljanje knjige znanstvenice i književnice Andrijane Kos Lajtman 'Teleidoskop' održat će se u srijedu, 16. siječnja u klubu Botaničar u Zagrebu. U razgovoru o knjizi, uz autoricu, sudjeluju Sanjin Sorel i Sanja Baković te moderatorica, Darija Žilić.