Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 26.04.2021.

Tribina Poezija je za sve: Andrijana Kos Lajtman i Damir Radić
Održava se
28.04.2021. u 20h

Tribina Poezija je za sve s Andrijanom Kos Lajtman i Damirom Radićem, održat će se u srijedu 28. travnja u 20 sati u Knjižari Fraktura (Zagreb).

Povod za razgovor njihova je nova knjiga poezije "Zarazna zona" (Fraktura, 2021.), a razgovor će moderirati Monika Herceg.

"Zarazna zona", pisana u dva glasa tijekom prvog lockdowna i zagrebačkog potresa, jedan je od bitnih umjetničkih dokumenata vremena koje nas je snašlo. Usprkos vanjskim izvanrednim uvjetima ova knjiga na jedinstven, nježan i emotivan, ali nadasve pjesnički uvjerljiv i superioran način dočarava odnos dvoje koji su u procesu tog zatvaranja svijeta orijentirani jedno na drugo, na građenje zajedničkog. Rukopis Andrijane Kos Lajtman i Damira Radića iznimne je snage, ali i čistog jezika koji rastvara pred nama brige, strahove, svakodnevicu, koja je sada sve više u fokusu. (...)
Upravo svakodnevica postaje sveta usred tog neobičnog početka proljeća kroz događaje koji nas nepovratno mijenjaju i ova knjiga autentično progovara o svim fenomenima tog razdoblja; svojevrsna pisma ljubavnika jedno drugome živi su otisak tog vremena provučen kroz filtar intimnog i pjesničkog odnosa. 
– Monika Herceg  

Tribina će se održati uz provođenje i pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a broj posjetitelja bit će ograničen na 12, stoga je potrebno prijaviti se na promocije@fraktura.hr.

Razgovor ćete moći pratiti uživo na YouTube kanalu i FB profilu Fraktura – najbolja literatura. 

Andrijana Kos Lajtman Damir Radić

Zarazna zona

  • Fraktura 04/2021.
  • 72 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533583686

'Zarazna zona', pisana u dva glasa tijekom prvog 'lockdowna' i zagrebačkog potresa, jedan je od bitnih umjetničkih dokumenata vremena koje nas je snašlo. Rukopis Andrijane Kos Lajtman i Damira Radića iznimne je snage, ali i čistog jezika koji rastvara pred nama brige, strahove, svakodnevicu, koja je sada sve više u fokusu. Upravo svakodnevica postaje sveta usred tog neobičnog početka proljeća kroz događaje koji nas nepovratno mijenjaju...

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –