Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Damir Radić ×

Najava • 28.04.2021.

Tribina Poezija je za sve: Andrijana Kos Lajtman i Damir Radić

Tribina Poezija je za sve s Andrijanom Kos Lajtman i Damirom Radićem, održat će se u srijedu 28. travnja u 20 sati u Knjižari Fraktura (Zagreb). Povod za razgovor njihova je nova knjiga poezije 'Zarazna zona', a razgovor će moderirati Monika Herceg.
Kritika • 30.04.2018.

Damir Radić : Milenijsko kino: Film na početku 21. stoljeća

Ono što danas plijeni pažnju, što prvenstveno upada u oči, jest gustoća i dubina Radićevih kritika. Iako ograničene na tek 3,5 do 4 kartice, kritike Tarantina, Eastwooda, Lucasa, Almodovara, Michaela Moorea, Anga Leeja, Lyncha, Todda Haynesa, Spielberga, Hanekea, i desetaka drugih najznačajnijih suvremenih autora/redatelja, čine se mnogo opsežnijima nego što uistinu jesu.
Najava • 24.05.2007.

PROMOCIJA : Lijepi i prokleti

U zagrebačkoj Knjižnici Ivana Gorana Kovačića, Ulica grada Vukovara 35, u četvrtak 24. svibnja 2007. u 19 i 30 održat će se predstavljanje romana "Lijepi i prokleti" pjesnika i kritičara Damira Radića. Roman koji je najavljen kao “najkontroverzniji roman godine” predstavit će Mima Simić i Damir Radić.
Kritika • 25.04.2007.

Damir Radić : Lijepi i prokleti

«Lijepi i prokleti» pokazuju kako Damir Radić nije bez znanja, ali mu ista baš nimalo ne pomažu u pripovijedanju koje je posve zasjenila bjesomučna potreba da se bude provokativan, a na kraju se ispalo jedino konfuzan. Odnosno, kako je njegovo premijerno ukazanje na proznoj sceni prije svega manifestacija bijesa koji ga je toliko obuzeo da čak nije uspio napisati ni roman koji bismo mogli promatrati kao...
Najava • 25.01.2006.

Eros u književnom šesnaestercu

Kako stojimo s erotikom? Usprkos najfriškijim vijestima iz Durexa, neki tvrde da od erosa u hrvatskoj književnosti nema ništa. Je li tome baš tako, te koji su argumenti za i protiv pokušati će odgovoriti još jedna književna večer u Močvari. Dame i gospodo, danas u Močvari - Eros u književnom šesnaestercu.