Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Damir Radić ×

Najava • 13.10.2022.

Književni festival Poligon u Mostaru na temu: Govor mržnje i aktivizam

Književni festival Poligon održat će se od 13. do 15. listopada 2022. u Mostaru na temu: 'Govor mržnje i aktivizam'. Gostuju Ivan Lovrenović, Josip Mlakić, Ferida Duraković (BiH), Andrijana Kos Lajtman, Damir Radić (HR) i Denis Škofič (SLO), a programi će se održati na maloj sceni HNK, u maloj dvorani HDHS Kosača te Knjižari Ivo Andrić.
Kritika • 07.12.2021.

Damir Radić : Kao život sam

Kako kaže sam naziv knjige, 'kao život sam', sve ono o čemu Radić piše je u osnovi život, njegove vidljive i nevidljive forme usmjerene na jednu ili više osoba, ovisno o tome koliko ćemo ih u tekstu prepoznati. No to je domena čitateljske recepcije što može biti sklizak teren kod ovakve poezije koja nije deklamatorska ili dekorativna u najtipičnijem smislu riječi, a tada se sama otvara za najprimjerenje...
Najava • 28.04.2021.

Tribina Poezija je za sve: Andrijana Kos Lajtman i Damir Radić

Tribina Poezija je za sve s Andrijanom Kos Lajtman i Damirom Radićem, održat će se u srijedu 28. travnja u 20 sati u Knjižari Fraktura (Zagreb). Povod za razgovor njihova je nova knjiga poezije 'Zarazna zona', a razgovor će moderirati Monika Herceg.
Kritika • 30.04.2018.

Damir Radić : Milenijsko kino: Film na početku 21. stoljeća

Ono što danas plijeni pažnju, što prvenstveno upada u oči, jest gustoća i dubina Radićevih kritika. Iako ograničene na tek 3,5 do 4 kartice, kritike Tarantina, Eastwooda, Lucasa, Almodovara, Michaela Moorea, Anga Leeja, Lyncha, Todda Haynesa, Spielberga, Hanekea, i desetaka drugih najznačajnijih suvremenih autora/redatelja, čine se mnogo opsežnijima nego što uistinu jesu.
Najava • 24.05.2007.

PROMOCIJA : Lijepi i prokleti

U zagrebačkoj Knjižnici Ivana Gorana Kovačića, Ulica grada Vukovara 35, u četvrtak 24. svibnja 2007. u 19 i 30 održat će se predstavljanje romana "Lijepi i prokleti" pjesnika i kritičara Damira Radića. Roman koji je najavljen kao “najkontroverzniji roman godine” predstavit će Mima Simić i Damir Radić.