Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Poezija je za sve ×

Najava • 28.06.2022.

Poezija je za sve: Suzana Matić i Vanda Petanjek

Na tribini Poezija je za sve gostuju pjesnikinje Suzana Matić i Vanda Petanjek. Kako se njihovi poetski svjetovi dodiruju, gdje se razilaze, kako pristupaju pisanju naizgled teških i već ispisanih tema, saznajte u razgovoru koji moderira pjesnikinja Monika Herceg.
Najava • 23.05.2022.

Tribina Poezija je za sve: Darko Suvin – Bijasmo nečija budućnost

Promocija zbirke poezije 'Bijasmo nečija budućnost: bilješke i bjesnila' Darka R. Suvina održat će se u ponedjeljak 23. svibnja u Knjižari Fraktura u Zagrebu. Osim autora, o zbirci koja se kritički postavlja prema nasilnom i kapitalističkom svijetu te velikim i manjim zlima takvih sustava, govori književnik i kritičar Marko Pogačar, a moderira pjesnikinja Monika Herceg.
Najava • 03.05.2022.

Poezija je za sve: Darko Suvin - Bijasmo nečija budućnost

Promocija zbirke poezije 'Bijasmo nečija budućnost: bilješke i bjesnila' cijenjenog teoretičara književnosti i pjesnika Darka R. Suvina održat će se u utorak 3. svibnja u Knjižari Fraktura u Zagrebu. Osim autora govori književnik i kritičar Marko Pogačar, a moderira pjesnikinja Monika Herceg.
Najava • 26.04.2022.

Poezija je za sve: Andriana Škunca - Otok, zrcalo riječi

Promocija zbirke poezije "Otok, zrcalo riječi" cijenjene pjesnikinje Andriane Škunce održat će se u utorak 26. travnja u 20 sati u Knjižari Fraktura u Zagrebu. O knjizi razgovaraju pjesnik, prevoditelj i esejist Zvonimir Mrkonjić i pjesnikinja Monika Herceg.
Najava • 22.03.2022.

Poezija je za sve: Nataša Govedić – 'Zlice i vilice'

Predstavljanje prve knjige poezije cijenjene autorice, književne i kazališne kritičarke, znanstvenice i sveučilišne profesorice Nataše Govedić 'Zlice i vilice', održat će se u utorak 22. ožujka u Knjižari Fraktura u Zagrebu. O knjizi uz autoricu govore pjesnikinja Evelina Rudan i glumica Sanja Milardović, a razgovor moderira urednica knjige, Monika Herceg.