Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Poezija je za sve ×

Najava • 13.10.2022.

Poezija je za sve: Marija Andrijašević i Zrinka Posavec

Na tribini Poezija je za sve bit će predstavljena debitantska zbirka poezije Marije Andrijašević ‘davide, svašta su mi radili’ (Fraktura, 2022.), koja je prvi put objavljena 2007. godine (SKUD Ivan Goran Kovačić), i nova zbirku poezije Zrinke Posavec ‘Maria Callas se baca u more’ (Fraktura, 2022.).
Najava • 28.06.2022.

Poezija je za sve: Suzana Matić i Vanda Petanjek

Na tribini Poezija je za sve gostuju pjesnikinje Suzana Matić i Vanda Petanjek. Kako se njihovi poetski svjetovi dodiruju, gdje se razilaze, kako pristupaju pisanju naizgled teških i već ispisanih tema, saznajte u razgovoru koji moderira pjesnikinja Monika Herceg.
Najava • 23.05.2022.

Tribina Poezija je za sve: Darko Suvin – Bijasmo nečija budućnost

Promocija zbirke poezije 'Bijasmo nečija budućnost: bilješke i bjesnila' Darka R. Suvina održat će se u ponedjeljak 23. svibnja u Knjižari Fraktura u Zagrebu. Osim autora, o zbirci koja se kritički postavlja prema nasilnom i kapitalističkom svijetu te velikim i manjim zlima takvih sustava, govori književnik i kritičar Marko Pogačar, a moderira pjesnikinja Monika Herceg.
Najava • 03.05.2022.

Poezija je za sve: Darko Suvin - Bijasmo nečija budućnost

Promocija zbirke poezije 'Bijasmo nečija budućnost: bilješke i bjesnila' cijenjenog teoretičara književnosti i pjesnika Darka R. Suvina održat će se u utorak 3. svibnja u Knjižari Fraktura u Zagrebu. Osim autora govori književnik i kritičar Marko Pogačar, a moderira pjesnikinja Monika Herceg.
Najava • 26.04.2022.

Poezija je za sve: Andriana Škunca - Otok, zrcalo riječi

Promocija zbirke poezije "Otok, zrcalo riječi" cijenjene pjesnikinje Andriane Škunce održat će se u utorak 26. travnja u 20 sati u Knjižari Fraktura u Zagrebu. O knjizi razgovaraju pjesnik, prevoditelj i esejist Zvonimir Mrkonjić i pjesnikinja Monika Herceg.
Najava • 28.04.2021.

Tribina Poezija je za sve: Andrijana Kos Lajtman i Damir Radić

Tribina Poezija je za sve s Andrijanom Kos Lajtman i Damirom Radićem, održat će se u srijedu 28. travnja u 20 sati u Knjižari Fraktura (Zagreb). Povod za razgovor njihova je nova knjiga poezije 'Zarazna zona', a razgovor će moderirati Monika Herceg.