Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 13.05.2021.

Poezija je za sve: Dinko Telećan
Održava se
17.05.2021. u 20h

Tribina Poezija je za sve s Dinkom Telećanom održat će se u ponedjeljak, 17. svibnja u 20 sati u Knjižari Fraktura u Zagrebu. Povod za razgovor njegova je nova knjiga poezije "Dovoljni razlozi : I druge pjesme" (Fraktura, 2021). 

Uz autora o knjizi će govoriti Miroslav Kirin, a razgovor će moderirati Monika Herceg.

(...) Bitno je reći: ni pjesme ne pristaju biti uniformne, svaka traži vlastiti identitet, koji na kraju knjige i posuđuje, pa tako Telećanove riječi hodaju tuđim pjesmama, ponekad i doslovno. U svemu tome otkriva se umijeće Dinka Telećana: on može zagrliti riječima i pokazati nam horizont poezije na drugom kraju svijeta, provući kroz te stihove smijeh i kritiku tumora društva, ali ostati pjesnički čvrsto na zemlji dajući nam jasan znak svog snažnog korijena: autoriteti su isti / ptice nebeske / i ljiljani poljski. (Monika Herceg)

Tribina će se održati uz provođenje i pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a broj posjetitelja u Knjižari Fraktura bit će ograničen na 12, stoga je potrebno prijaviti se na promocije@fraktura.hr.

Razgovor ćete moći pratiti uživo na YouTube kanalu i na FB profilu Fraktura – najbolja literatura te na FB stranicama magazina BestBook, Express i 24sata.

Dinko Telećan

Dovoljni razlozi : I druge pjesme

  • Fraktura 04/2021.
  • 112 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533583655
  • Cijena 119.00 kn

U svemu tome otkriva se umijeće Dinka Telećana: on može zagrliti riječima i pokazati nam horizont poezije na drugom kraju svijeta, provući kroz te stihove smijeh i kritiku tumora društva, ali ostati pjesnički čvrsto na zemlji dajući nam jasan znak svog snažnog korijena: 'autoriteti su isti / ptice nebeske / i ljiljani poljski'. (Monika Herceg)

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –