Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Dinko Telećan ×

Kritika • 14.05.2018.

Dinko Telećan : Dok ti oči ne dogore

U svojoj novoj zbirci 'Dok ti oči ne dogore' Dinko Telećan opet se vraća kozmopolitskoj poetici globalnog flaneura (šetača), izmješanoj sa motivima koji globalnost teme vraćaju na nivo intimne observacije, pa na taj način sve ono što je u knjizi nedokučivo - bilo geografski, bilo emotivno - spušta na nivo suptilne pojmljivosti.
Najava • 05.03.2018.

Predstavljanje zbirke pjesama Dinka Telećana 'Dok ti oči ne dogore'

Predstavljanje zbirke pjesama Dinka Telećana 'Dok ti oči ne dogore' održat će se u ponedjeljak, 5. ožujka u dvorani Müller kina Europa u Zagrebu. Uz autora o njegovoj zbirci će govoriti Tomislav Bogdan, Delimir Rešicki i Seid Serdarević. Pjesme će čitati Dubravka Ostojić.
Vijest • 11.04.2017.

Mirjana Hećimović i Dinko Telećan dobitnici Nagrade 'Iso Velikanović' za 2016. godinu

Ovogodišnja Nagrada 'Iso Velikanović' za životno djelo dodjeljuje se Mirjani Hećimović, a godišnja nagrada, za prijevod djela Roberta Gravesa "Bijela božica – povijesna gramatika pjesničkog mita", Dinku Telećanu.
Kritika • 26.01.2017.

Dinko Telećan : Azijska suita

Jedno je gledati slike prirode, ljudi i građevina, a sasvim drugo te iste stvari iskusiti pomoću tuđe pripovijesti. Vješto napisan putopis prevodi jednu kulturu u drugu, prikazuje susret svjetova i sve to uređuje tako da izgleda i zavodi drugačije od tekstova turističkih brošura.
Najava • 02.06.2016.

Promocija knjige Dinka Telećana 'Azijska suita'

Promociju putopisnih eseja Dinka Telećana 'Azijska suita' održat će se u četvrtak 2. lipnja u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. O knjizi u kojoj Telećan širi horizont azijskog putovanja preko Nepala sve do Kine, uz autora će govoriti Marko Gregorić (esejist) i Ivan Sršen, urednik knjige.
Vijest • 14.11.2006.

Tri nove besplatne knjige: Jagić, Šamija i Telećan

DPKM je na mrežnim stranicama projekta "Besplatne elektroničke knjige" objavio tri nove besplatne elektroničke knjige poezije: "Ðavo i usidjelica" Dorte Jagić, "Kupolenebo" Ivana Šamije i "Vrtovi i Crvena mijena" Dinka Telećana. Sve tri knjige je u tiskanom obliku objavio zagrebački AGM 2003. godine. Trenutno je na mrežnim stranicama projekta "Besplatne elektroničke knjige" dostupno 47 naslova.
Najava • 22.03.2006.

Promocija novog kola biblioteke Filter

Točno šest mjeseci nakon promocije prošlog kola biblioteke Filter nakladničke kuće AGM na istom mjestu u klubu "Papillon", Veslačka b.b. u srijedu, 22. ožujka 2006. od 20 sati biti će predstavljena tri nova naslova biblioteke Filter: "O nastajanju i nestajanju", autora Hrvoja Jurića, "Savršeno mjesto za život" autora Bojana Radašinovića i "Iza", autora Dinka Telećana. Knjige će predstaviti autori uz...