Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Dinko Telećan ×

Najava • 14.11.2023.

Storytelling večer s prevoditeljima

Storytelling večer s prevoditeljima počinje neobičnom književno-modnom revijom Odijelo za čitanje. U nastavku će sedam književnih prevoditelja, Mišo Grundler, Željka Somun, Andy Jelčić, Dinko Telećan, Ela Varošanec Krsnik, Anda Bukvić Pažin i Ksenija Banović, pričati o svojim zgodama i nedoumicama oko izbora prave riječi, a program će moderirati Patricija Horvat.
Najava • 04.10.2022.

Poezija u drugom filmu: Dinko Telećan

Prvi gost u jesenskom ciklusu 'Poezije u drugom filmu' je pjesnik, prevoditelj, esejist i putopisac Dinko Telećan. Bit će riječi o pisanju poezije izmaknute iz aktualnih poetičkih strujanja, o izazovu prevođenja s kineskog jezika, o prošlim i budućim putovanjima i putopisanjima i o filozofskoj esejistici koju piše Dinko Telećan. Tribinu vodi Sanja Baković.
Najava • 17.05.2021.

Poezija je za sve: Dinko Telećan

Tribina Poezija je za sve s Dinkom Telećanom održat će se u ponedjeljak, 17. svibnja u Knjižari Fraktura u Zagrebu. Povod za razgovor njegova je nova knjiga poezije 'Dovoljni razlozi i druge pjesme'. Uz autora o knjizi će govoriti Miroslav Kirin, a razgovor će moderirati Monika Herceg.
Kritika • 14.05.2018.

Dinko Telećan : Dok ti oči ne dogore

U svojoj novoj zbirci 'Dok ti oči ne dogore' Dinko Telećan opet se vraća kozmopolitskoj poetici globalnog flaneura (šetača), izmješanoj sa motivima koji globalnost teme vraćaju na nivo intimne observacije, pa na taj način sve ono što je u knjizi nedokučivo - bilo geografski, bilo emotivno - spušta na nivo suptilne pojmljivosti.
Najava • 05.03.2018.

Predstavljanje zbirke pjesama Dinka Telećana 'Dok ti oči ne dogore'

Predstavljanje zbirke pjesama Dinka Telećana 'Dok ti oči ne dogore' održat će se u ponedjeljak, 5. ožujka u dvorani Müller kina Europa u Zagrebu. Uz autora o njegovoj zbirci će govoriti Tomislav Bogdan, Delimir Rešicki i Seid Serdarević. Pjesme će čitati Dubravka Ostojić.
Najava • 11.11.2014.

Kulture susreta : Dinko Telećan - To umijeće putovanja

Na Tribini Kulture susreta gostuje pjesnik, putopisac i prevodilac Dinko Telećan koji će govoriti o svojim knjigama, o sviranju flamenca na ulicama Cordobe, o glazbi lisabonske grupe Madredeus, o Borgesu i o Marquezu i o putovanjima Indijom i Šri Lankom... Razgovor moderira Tomica Bajsić.
Najava • 16.06.2009.

Predstavljanje knjige Dinka Telećana 'Lotos, prah i mak'

Predstavljanje knjige Dinka Telećana "Lotos, prah i mak : Crtice s Potkontinenta", održat će se u utorak, 16. lipnja 2009., s početkom u 19:00 sati, u sklopu festivala PARK-IN ZAGREB. Književni dio ovogodišnjeg PARK-IN-ZAGREBA održava se na krovnoj terasi zgrade Centra Mladih Ribnjak, u obliku književnih čitanja ili predstavljanja knjiga.
Najava • 24.04.2009.

Književna večer u Hrvatskom društvu pisaca : Dinko Telećan

U petak, 24. travnja 2009. u 19 sati, u Hrvatskom društvu pisaca u Zagrebu (Basaričekova 24), održat će se književna večer prevoditelja, putopisca i pjesnika Dinka Telećana, koji je upravo primljen u članstvo HDP-a. O njegovom radu govorit će književna kritičarka Darija Žilić. Voditeljica tribine je Dorta Jagić.