Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 16.06.2009.

Predstavljanje knjige Dinka Telećana 'Lotos, prah i mak'
Održava se
16.06.2009.

Predstavljanje knjige Dinka Telećana "Lotos, prah i mak : Crtice s Potkontinenta", održat će se u utorak, 16. lipnja 2009., s početkom u 19:00 sati, u sklopu festivala PARK-IN ZAGREB. Književni dio ovogodišnjeg PARK-IN-ZAGREBA održava se na krovnoj terasi zgrade Centra Mladih Ribnjak, u obliku književnih čitanja ili predstavljanja knjiga.

'Ima ih koji svijet mogu proputovati medu zidovima svoje sobe ili unutar međa svoga vrta. No spoj nemira i, možda, površnosti, uputio me da blizinu potražim u daljini, onoj zemljopisnoj. Pitanje je bilo: kamo krenuti? Odnosno: što to u ovoj horizontalnoj ravni zavrjeđuje da se pohodi?'

Kamo krenuti? Pitanje svih pitanja prije početka svakog pravog putovanja.

Odluka da krene u Indiju i da je istraži prije svega onim unutarnjim okom, onim najboljim ticalom, urodila je ovim nesvakidašnjim putopisom, prelijepim tekstom staroga kova: putopisom duha. Prostor Indije, prostor koji je Dinko toliko želio doživjeti i koji je dva puta posjetio, ovdje nam se predstavlja u idealnom metaforičkom dvojstvu: fizički okvir, istovremeno i bitan i sporedan postaje prostorna dimenzija duhovnog bogaćenja; siromaštvo i jednostavnost udomljuju raskoš doživljaja, misli i osjećaja.

Iskustva sabrana u knjizi "LOTOS, PRAH i MAK : Crtice s Potkontinenta".

Ulaz na sva događanja je slobodan!

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –