Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 13.11.2023.

Storytelling večer s prevoditeljima
Održava se
14.11.2023. u 19h

Storytelling večer s prevoditeljima koja se prethodno održala u Splitu i Rijeci, održat će se 14. studenog u Zagrebu. Zagrebački storytelling okupit će književne prevoditelje koji će svoju osobnu priču, zanimljivu epizodu o veseljima ili mukama prevođenja ispričati publici u opuštenom okruženju Grif bara (Savska cesta 160).

Događanje će početi u 19 sati neobičnom književno-modnom revijom Odijelo za čitanje, koju su Knjižnice grada Zagreba ostvarile u partnerstvu sa Školom za modu i dizajn. Kreacije će nositi mlade manekenke iz agencije Midikenn model management. U nastavku će sedam književnih prevoditeljica i prevoditelja, Mišo Grundler, Željka Somun, Andy Jelčić, Dinko Telećan, Ela Varošanec Krsnik, Anda Bukvić Pažin i Ksenija Banović, pričati o svojim zgodama i nedoumicama oko izbora prave riječi, a program će moderirati Patricija Horvat.

Prva storytelling večer održala se u Splitu 16. listopada u Gradskoj knjižnici Marka Marulića. U programu su sudjelovali književna prevoditeljica Patricija Horvat u ulozi moderatorice te prevoditelji Katja Grcić, Tanja Radmilo, Irena Škarica, Dražen Čulić i Srećko Jurišić. Drugi storytelling okupio je prevoditelje u Rijeci 26. listopada u Narodnoj čitaonici na Korzu. U programu su sudjelovali Jelena Butković, Snježana Husić, Mirna Potkovac Endrighetti i Martin Mayhew. Program je organiziran u Mjesecu hrvatske knjige u suradnji narodnih knjižnica – Knjižnica grada Zagreba, Gradske knjižnice Marka Marulića u Splitu i Gradske knjižnice Rijeka, s Društvom hrvatskih književnih prevodilaca.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –