Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Ksenija Banović. ×

Najava • 09.12.2019.

Književna senzibilizacija: Predstavljenje romana 'La Superba', uz popratni razgovor o pravima migranata

Na tribini Književne senzibilizacije, u ponedjeljak 9. prosinca u 18,30 sati, bit će predstavljeno hrvatsko izdanje hvaljenog i nagrađivanog romana nizozemskog pisca Ilje Leonarda Pfeijffera 'La Superb', uz popratni razgovor o pravima migranata povodom Međunarodnog dana ljudskih prava.
Najava • 01.10.2019.

Književna senzibilizacija - Od Pakistana do Izlaza Zapad Mohsina Hamida

Na tribini Književna senzibilizacija bit će predstavljen roman 'Izlaz - Zapad' britansko-pakistanskog pisca Mohsina Hamida. Razgovarat će urednik knjige, Stjepan Ravić, indolog Krešimir Krnic te mladi Pakistanac Mohammad Shahzad koji je nedavno dobio međunarodnu zaštitu u Hrvatskoj. Tribinu moderira Ksenija Banović.
Najava • 11.06.2019.

Književna senzibilizacija: Sirija

Kroz ovaj ciklus tribina propituje se možemo li kroz književnost, ali i razgovor sa samim tražiteljima azila, potaknuti međusobno razumijevanje i socijalnu inkluziju. Svoja iskustva u potrazi za azilom u Turskoj, Austriji i Hrvatskoj podijelit će Nibal Alhallaq. Sudjeluju: Ivan Sršen, Ksenija Banović i Danijela Petaros Globan.
Najava • 21.03.2019.

Književna senzibilizacija: Djeca na izbjegličkom putu

8. susret Književne senzibilizacije s temom 'Djeca na izbjegličkom putu', održat će se u četvrtak 21. ožujka u zagrebačkoj Knjižnici Dugave. Mladi recenzenti (učenici) knjižnice Dugave predstavit će knjige, a u razgovoru će, u ulozi Žive knjige, sudjelovati i tražiteljica azila Nebal Alhallak iz Sirije. Moderatorica i voditeljica projekta je Ksenija Banović.
Prevoditelj predstavlja • 12.02.2019.

Prevoditelj predstavlja: Ksenija Banović

Ponosna sam da sam s ovih desetak naslova suvremenih bugarskih autora odškrinula vrata i potpirila zanimanje za do jučer malo poznatu književnost te da nikome više ne moram objašnjavati „zašto baš bugarki jezik?!?“, a izdavače uvjeravati da se isplati ulagati u bugarske pisce. Priznanje za to sam dobila i 2016. godine u vidu nagrade Nacionalnog centra za knjigu Pero kao najbolja prevoditeljica s...