Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 27.09.2019.

Književna senzibilizacija - Od Pakistana do Izlaza Zapad Mohsina Hamida
Održava se
01.10.2019. u 18:30h

Na tribini Književna senzibilizacija koja će se održati u utorak 1. listopada u 18,30 sati u zagrebačkoj Knjižnici Dugave (Ulica Sv. Mateja 7), bit će predstavljen roman "Izlaz - Zapad" (Exit West, 2017.) britansko-pakistanskog pisca Mohsina Hamida (prijevod Marina Horkić, V.B.Z., 2019).

O knjizi i Pakistanu razgovarat će urednik knjige, Stjepan Ravić, indolog Krešimir Krnic - jedini književni prevoditelj s urdua te mladi Pakistanac Mohammad Shahzad koji je nedavno dobio međunarodnu zaštitu u Hrvatskoj. Tribinu moderira Ksenija Banović.

Druženje će biti začinjeno pakistanskim specijalitetima.

Tribine Književne senzibilizacije, u suradnji s Građanskom inicijativom Dugave, imaju za cilj kroz književnost senzibilizirati lokalnu zajednicu spram novopridošlih susjeda-tražitelja azila i to kroz razgovor s književnicima, prevoditeljima, izdavačima, aktivistima, pa i samim tražiteljima azila, kroz čije osobne priče možemo pobliže doznati tko su, zašto su i odakle su došli te može li nas književno djelo potaknuti da se zamislimo dublje i pokrenemo socijalnu inkluziju.

Mohsin Hamid

Izlaz - Zapad

  • Prijevod: Marina Horkić
  • V.B.Z. 07/2019.
  • 192 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789535201489

Nakon što je grad pao u ruke militanata, a javna smaknuća postala su svakodnevica, Nadia i Saeed, svjesni da se nevjenčane ljubavnike poput njih sada kažnjavaju smrću, odlučuju napustiti zemlju i potražiti sreću na Zapadu. 'Izlaz – zapad', četvrti roman hvaljenog i nagrađivanog britansko-pakistanskog pisca Mohsina Hamida, svevremena je priča o ljubavi, odanosti i hrabrosti.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –