Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Krešimir Krnic ×

Najava • 01.10.2019.

Književna senzibilizacija - Od Pakistana do Izlaza Zapad Mohsina Hamida

Na tribini Književna senzibilizacija bit će predstavljen roman 'Izlaz - Zapad' britansko-pakistanskog pisca Mohsina Hamida. Razgovarat će urednik knjige, Stjepan Ravić, indolog Krešimir Krnic te mladi Pakistanac Mohammad Shahzad koji je nedavno dobio međunarodnu zaštitu u Hrvatskoj. Tribinu moderira Ksenija Banović.
Najava • 14.09.2016.

Preko granica s H. S. Mantom u Booksi

U zagrebačkom klubu Booksa predstavit će se knjiga 'Preko granica' jednog od najznačajnijih pisaca indijskog potkontinenta Saadata Hasana Mantoa. O knjizi, o Mantovu životu i djelu, o politici i njenom odrazu u književnosti, o prelaženju raznih granica – onih književnih normi, država i moralnosti - govorit će Krešimir Krnic.
Najava • 19.04.2016.

Predstavljanje zbirke pripovijedaka 'Preko granica' urdskog književnika Saadata Hasana Mantoa

Predstavljanje zbirke pripovijedaka 'Preko granica: pripovijetke o ljubavi, ludosti i ratu', urdskog književnika Saadata Hasana Mantoa, održat će se u utorak 19. travnja 2016. u 19 sati u knjižnici Pučkog otvorenog učilišta Zagreb, Ulica grada Vukovara 68.
Razgovor • 30.03.2016.

Krešimir Krnic : Manto spada u sam vrh potkontinentalne kratke priče

Manto bio vrlo angažiran u svojem pisanju i važno mu je bilo istaknuti probleme koji tište indijsko, kasnije i pakistansko društvo radeći ponajviše na samoj fabuli. Dok bismo za neke druge autore mogli reći da nas privlače prvenstveno stilom kojim pišu, Manto nas privlači prvenstveno pričom. Ništa kod njega nije suvišno, niti ga u pripovijedanju zanima iskazivanje vlastite jezične virtuoznosti. Mantove...
Najava • 28.10.2014.

Perunu u pohode : O najnovijim znanstvenim spoznajama staroslavenske mitologije

U sklopu manifestacije Perunu u pohode održat će se okrugli stol 'Projekt istraživanja i izgradnje modela za obilježavanje Perunove topografije – počeci stvaranja hrvatske nacije i države'. O najnovijim znanstvenim spoznajama na temu staroslavenske mitologije govorit će Mislav Ježić, Vitomir Belaj i Krešimir Krnic.