Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 19.04.2016.

Predstavljanje zbirke pripovijedaka 'Preko granica' urdskog književnika Saadata Hasana Mantoa
Održava se
19.04.2016. u 19h

Saadat Hasan Manto

Preko granica Manto Saadat Hasan

Predstavljanje zbirke pripovijedaka "Preko granica: pripovijetke o ljubavi, ludosti i ratu", urdskog književnika Saadata Hasana Mantoa, održat će se u utorak 19. travnja 2016. u 19 sati u knjižnici Pučkog otvorenog učilišta Zagreb, Ulica grada Vukovara 68.

Zbirka "Preko granica" donosi četrnaest Mantovih pripovijedaka koje daju dobar pregled tema koje su ga zaokupljale i prvi put u našu književnu svakodnevicu donosi s izvornika prevedenog autora koji je svojom kvalitetom zaslužio da u njoj bude prisutan već davno prije.

Zbirku će predstaviti prevoditelj Krešimir Krnic, kojemu je ovo prvi objavljeni prijevod s urdskog jezika. Ujedno to je i prvi cjeloviti prijevod nekog urdskog književnika kod nas.


Pročitajte naš razgovor s Krešimirom Krnicom.

Saadat Hasan Manto

Preko granica : Pripovijetke o ljubavi, ludosti i ratu

  • Prijevod: Krešimir Krnic
  • Ibis grafika 01/2016.
  • 175 str., meki uvez
  • ISBN 9789537997113

Osobitu pozornost Manto posvećuje strahotama koje su se događale nakon podjele Indije i Pakistana 1947. godine, i njegove pripovijetke smatraju se ponajboljim književnim obradama te teme u potkontinentalnoj književnosti uopće. Zbirka 'Preko granica' donosi 14 Mantovih pripovijedaka koje daju dobar pregled tema koje su ga zaokupljale.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –