Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Književna senzibilizacija ×

Najava • 30.03.2021.

Književna senzibilizacija o iranskoj ženskoj književnosti

Tribina Književna senzibilizacija u svom će se online izdanju baviti trima iranskim književnicama. Na tribini će književna kritičarka Marija Ott Franolić, književnica Darija Žilić te autorica projekta Ksenija Banović razgovarati o romanima 'Dezorijentalna' Negar Djavadi i 'To smo bili mi' Golnaz Hashemzadeh Bonde te o pjesničkoj zbirci 'Bijela suita' Athene Farrokhzad.
Najava • 01.10.2019.

Književna senzibilizacija - Od Pakistana do Izlaza Zapad Mohsina Hamida

Na tribini Književna senzibilizacija bit će predstavljen roman 'Izlaz - Zapad' britansko-pakistanskog pisca Mohsina Hamida. Razgovarat će urednik knjige, Stjepan Ravić, indolog Krešimir Krnic te mladi Pakistanac Mohammad Shahzad koji je nedavno dobio međunarodnu zaštitu u Hrvatskoj. Tribinu moderira Ksenija Banović.
Najava • 11.06.2019.

Književna senzibilizacija: Sirija

Kroz ovaj ciklus tribina propituje se možemo li kroz književnost, ali i razgovor sa samim tražiteljima azila, potaknuti međusobno razumijevanje i socijalnu inkluziju. Svoja iskustva u potrazi za azilom u Turskoj, Austriji i Hrvatskoj podijelit će Nibal Alhallaq. Sudjeluju: Ivan Sršen, Ksenija Banović i Danijela Petaros Globan.
Najava • 21.03.2019.

Književna senzibilizacija: Djeca na izbjegličkom putu

8. susret Književne senzibilizacije s temom 'Djeca na izbjegličkom putu', održat će se u četvrtak 21. ožujka u zagrebačkoj Knjižnici Dugave. Mladi recenzenti (učenici) knjižnice Dugave predstavit će knjige, a u razgovoru će, u ulozi Žive knjige, sudjelovati i tražiteljica azila Nebal Alhallak iz Sirije. Moderatorica i voditeljica projekta je Ksenija Banović.
Najava • 07.06.2018.

Književna senzibilizacija u Knjižnici Dugave: Somalija

Književna senzibilizacija ima za cilj kroz književnost senzibilizirati lokalnu zajednicu spram novopridošlih susjeda-tražitelja azila. Na susretima se predstavljaju književna djela koja tematiziraju problematiku migranata i azilanata s Bliskog istoka i iz Afrike. Na 6. Književnoj senzibilizaciji u zagrebačkoj Knjižnici Dugave upoznajemo Somaliju.