Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 19.03.2019.

Književna senzibilizacija: Djeca na izbjegličkom putu
Održava se
21.03.2019. u 17:30h

8. susret Književne senzibilizacije s temom "Djeca na izbjegličkom putu", održat će se u četvrtak 21. ožujka u 17,30 sati u zagrebačkoj Knjižnici Dugave (Sv. Mateja 7).

Mladi recenzenti (učenici) knjižnice Dugave predstavit će naslove: Zenobija (H. Dürr), Molitva moru (K. Hosseini), Djevojčica iz Afganistana (D. Ellis) i U moru žive krokodili (F. Geda). 

U razgovoru će, u ulozi Žive knjige, sudjelovati i tražiteljica azila Nebal Alhallak iz Sirije. Moderatorica i voditeljica projekta je Ksenija Banović.

Književna senzibilizacija, u suradnji s Građanskom inicijativom Dugave, ima za cilj kroz književnost senzibilizirati lokalnu zajednicu spram novopridošlih susjeda-tražitelja azila. Na susretima se predstavljaju književna djela koja tematiziraju problematiku migranata i azilanata s Bliskog istoka i iz Afrike. Kroz razgovor s književnicima, prevoditeljima, aktivistima, pa i samim tražiteljima azila saznajemo tko su, zašto su i odakle su došli te može li nas književno djelo potaknuti da se zamislimo o sudbini tih ljudi i pokrenemo socijalnu inkluziju.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –