Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 07.06.2019.

Književna senzibilizacija: Sirija
Održava se
11.06.2019. u 18:30h

Zenobija Dürr Morten, Horneman Lars

Hrvatski PEN centar i Knjižnice Grada Zagreba pozivaju vas na tribinu Književna senzibilizacija: Sirija, u utorak 11. lipnja u 18.30 sati, u Knjižnici Kajfešov brijeg (Ul. Grada Gualdo Tadino 4, Zagreb).

Gostuju: Nibal Allhalaq, gošća iz Sirije, Ivan Sršen, nakladnička kuća Sandorf, Ksenija Banović, prevoditeljica. Susret moderira Danijela Petaros Globan.

Svoja iskustva u potrazi za azilom u Turskoj, Austriji i Hrvatskoj podijelit će Nibal Alhallaq koja je nedavno dobila međunarodnu zaštitu u našoj zemlji.

Sadašnju situaciju u Siriji približit će Ivan Sršen kroz grafički roman "Zenobia" Mortena Dürra i Larsa Hornemanna (prev. s danskog Dora Maček); ratnu priču iz Alepa Francesce Borri "Sirijska prašina" (prev. s talijanskog Antonija Radić) te reportažu Wolfganga Bauera "Preko mora: Sirijci bježe u Europu" (prev. s njemačkog Nenad Popović).

O projektu Književna senzibilizacija govorit će Ksenija Banović iz Građanske inicijative Dugave, koji je pokrenut s ciljem senzibiliziranja lokalne zajednice u Dugavama, kvartu na čijoj je periferiji smješten Porin - prihvatilište za tražitelja azila. Kroz ovaj ciklus tribina propituje se možemo li kroz književnost, ali i razgovor sa samim tražiteljima azila, potaknuti međusobno razumijevanje i socijalnu inkluziju.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –