Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Morten Dürr Lars Horneman

Zenobija

  • Nakladnik: Sandorf
  • Ilustracije: Lars Horneman
  • 05/2018.
  • 97 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533510989
  • Cijena: 95.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

"Zenobija" donosi priču o Amini, djevojčici iz Sirije koja kad ratni vihor zahvati njezino selo završi sama na dotrajalom brodu pretrpanom izbjeglicama. Zbog nepredvidivog mora i valova, valovi prevrnu čamac i Amina završi u dubokome moru. U trenucima dok tone u dubinu, kroz niz retrospektivnih slika vidimo njezin život u Siriji prije i tijekom rata koji joj je promijenio život. Dok tone, Amina se prisjeća i priče o drevnoj sirijskoj kraljici Zenobiji i njezinoj snazi i odlučnosti.

"Zenobija" je do sada dobila i nekoliko književnih nagrada: nagrada Claus Deleuran (2016.), Nagrada danskog Ministarstva kulture za ilustraciju knjiga za djecu i mlade (2017.) te nagrada Pingpris za najbolju knjigu za djecu i mlade (2017.).

Morten Dürr rođen je 1968. u Kopenhagenu. Od 2004. piše knjige za djecu i mlade, a mnoge od njih prevedene su na druge jezike. Dürr je 2008. dobio književnu nagradu danskog Ministarstva obrazovanja.

Lars Horneman, rođen je 1966. godine. Dobitnik je brojnih nagrada za svoje ilustracije. Dio je danskog umjetnicčkog pogona Pinligt.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –