Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Andy Jelčić ×

Kritika • 19.01.2021.

Bettina Balaka : Golubovi iz Brna

Devetnaestostoljetnom, bidermajer Beču posvećena je ova jednostavna, lijepa pa i poprilično neobična knjiga s naslovnicom kao sa starinskog porculana. 'Golubovi iz Brna' kvalitetna su knjiška razbibriga, suvremeno pisan roman sa starinskim okvirom, sigurno ne od onih koji se zauvijek pamte, ali takav u koji se, ako nam je nadohvat, rado zaviruje i nakon prvog, pa moguće i jedinog cjelovitog čitanja.
Najava • 06.06.2019.

Leykam international predstavlja austrijskog autora Petera Henischa

Austrijski autor Peter Henisch predstavit će u Zagrebu svoje romane 'Maleni očev lik' (2019.), 'Pronađi mačku' (2018.), 'Majušna žena' (2017.), u četvrtak, 6. lipnja u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Uz autora, o knjigama će govoriti Eugenia Ehgartner (urednica) i Andy Jelčić (prevoditelj), a razovor će konsekutivno prevoditi Ines Meštrović.
Najava • 04.04.2019.

U Zagrebu se predstavlja austrijsko-njemačka autorica Eve Menasse

Predstavljanje austrijsko-njemačke autorice Eve Menasse i njezinih djela održat će se u četvrtak 4. travnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjige će predstaviti Andy Jelčić (prevoditelj) i Eugenia Ehgartner (urednica). Ulomke će čitati autorica Eva Menasse.
Prevoditelj predstavlja • 30.05.2017.

Prevoditelj predstavlja : Andy Jelčić

Svakoga od nas nešto trajno obilježi: kada sve polako završi i stiša se, kada se nagrade za životno djelo polako pretvore u kotlete, salatu i plaćene račune za struju i vodu, vjerujem da će mi kao onome starcu za kojega mladi kolege pitaju 'je li još živ?' ostati pečat na kojemu piše 'Musil'.
ČITAONICA • 28.03.2017.

Andy Jelčić : 85.000 (ulomak)

Roman '85.000' Andyja Jelčića donosi priču o našem čovjeku na privremenom radu u Iraku. Roman 'nose' četiri ključna lika: glavni junak, dvojica njegovih suvozača i jedan diler kod kojega prije ili kasnije završe vojnici i vozači američke baze jer uvijek ima 'robu' za bijeg od surove stvarnosti.