Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 23.05.2022.

Tribina Poezija je za sve: Darko Suvin – Bijasmo nečija budućnost
Održava se
23.05.2022. u 20h

Promocija zbirke poezije "Bijasmo nečija budućnost: bilješke i bjesnilaDarka R. Suvina održat će se u ponedjeljak 23. svibnja u 20 sati u Knjižari Fraktura u Zagrebu (Kneza Mislava 17). Osim autora govori književnik i kritičar Marko Pogačar, a moderira pjesnikinja Monika Herceg.

Razgovor ćete moći pratiti online, na YouTube kanalu i na FB profilu Fraktura – najbolja literatura.

"Bijasmo nečija budućnost: bilješke i bjesnila" knjiga je intimnih zapisa koja nerijetko progovara o ljubavi ili vremenu koje klizi kraj nas i nužno nas povlači prema konačnim točkama, te će dugo ostati s nama i kao bilješka ljubavi prema mnogočemu, ali i životu samome. Ova poezija često se buni protiv društvenih tumora, ali nipošto nas na kraju ne ostavlja bez nade, i upravo je to tiho povjerenje u mogućnost, često po suprotnosti, da se svijet popravi nakon svih mrakova, ono najvažnije što će ostati nakon čitanja.

Darko Suvin

Bijasmo nečija budućnost: bilješke i bjesnila

  • Fraktura 03/2022.
  • 200 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533584461

Krenuvši od vlastite sudbine i antifašizma, Darko Suvin pred nas donosi veliku zbirku poezije koja se jasno kritički postavlja prema nasilnom i kapitalističkom svijetu te velikim i manjim zlima takvih sustava. Suvin kroz knjigu 'Bijasmo nečija budućnost: bilješke i bjesnila' ne samo da korača kroz povijest, već njegova poezija neprestano traži dijalog s prethodnicima i suvremenicima; njegove su pjesme živi spomenici podignuti borbama za temeljito pravednije društvo. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –