Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Marko Pogačar ×

Najava • 08.12.2022.

Razgovor o knjizi 'Adolfove uši' Marka Pogačara

Predstavljanje knjige 'Adolfove uši : Berlinski dnevnik' Marka Pogačara održat će se u četvrtak 8. prosinca u zagrebačkoj Booksi. S autorom će o knjizi pisanoj u drugoj pandemijskoj godini, obilježenoj stanjem izolacije i mirovanja, razgovarati književna kritičarka i urednica Jagna Pogačnik.
Najava • 15.09.2022.

Srijeda i četvrtak na 15. Vrisku – od klimatske fikcije do mostarskih priča

Četvrtak na ovogodišnjem Vrisku donosi nekoliko zanimljivih književnih događanja, među kojim i gostovanje Jurice Pavičića, Pavla Pavličića, Lane Bastašić, Benjamina Legranda, Ankice Čakardić i dr. Filmski program rezerviran je za projekciju filma 'Snjegolomac', a festivalski dan završava uz neizostavno kasnovečernje druženje u Book caffeu Dnevni Boravak.
Najava • 23.05.2022.

Tribina Poezija je za sve: Darko Suvin – Bijasmo nečija budućnost

Promocija zbirke poezije 'Bijasmo nečija budućnost: bilješke i bjesnila' Darka R. Suvina održat će se u ponedjeljak 23. svibnja u Knjižari Fraktura u Zagrebu. Osim autora, o zbirci koja se kritički postavlja prema nasilnom i kapitalističkom svijetu te velikim i manjim zlima takvih sustava, govori književnik i kritičar Marko Pogačar, a moderira pjesnikinja Monika Herceg.
Najava • 08.05.2022.

Filozofski teatar - gost Srećko Horvat

Gostovanje Mohamedou Ould Slahija u sklopu Filozofskog Teatra otkazuje se zbog sigurnosnih razloga. Kako ne bi razočarali vjernu publiku, 8. svibnja održat će događaj na kojemu će gost biti osoba koja već osam godina uređuje i vodi jedan od najuspješnijih programa pri Hrvatskom narodnom kazalištu - filozof Srećko Horvat.
Najava • 03.05.2022.

Poezija je za sve: Darko Suvin - Bijasmo nečija budućnost

Promocija zbirke poezije 'Bijasmo nečija budućnost: bilješke i bjesnila' cijenjenog teoretičara književnosti i pjesnika Darka R. Suvina održat će se u utorak 3. svibnja u Knjižari Fraktura u Zagrebu. Osim autora govori književnik i kritičar Marko Pogačar, a moderira pjesnikinja Monika Herceg.
Najava • 08.06.2021.

Predstavljanje Knjige praznika Marka Pogačara

'Knjiga praznika', nova knjiga Marka Pogačara bit će predstavljena u utorak 8. lipnja, u parku ispred zagrebačke Bookse. Uz autora sudjelovat će pjesnikinja Monika Herceg, pjesnik i književni kritičar Tomislav Augustinčić i izvanredni profesor na Odsjeku za komparativnu književnost Tomislav Brlek.
Najava • 10.12.2019.

Zagrijavanje prosinačko: Novo pjesništvo u Hrvatskoj. Generacija 2010+

Zagrijavanje prosinačko bit će posvećeno poeziji, i to njezinom najmlađem i najuzbudljivijem dijelu, kakvim ga u svojemu izboru 'Rub stranice. Novo pjesništvo u Hrvatskoj. Generacija 2010+', objavljenom u dvobroju časopisa Relations vidi pjesnik i antologičar Marko Pogačar. Sudjeluju: Alen Brlek, Goran Čolakhodžić, Martina Vidaić, Marko Pogačar i Roman Simić.