Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Marko Pogačar ×

Kritika • 16.07.2021.

Marko Pogačar : Knjiga praznika

Sve osim zaključiti da ovdje imamo posla s opasno dobrom knjigom bilo bi u najmanju ruku bezobrazno. Premda će, siguran sam, s vremenskim odmakom prevladati dojam da je ovo daleko od Pogačarove najbolje poezije. I premda ću s vremenskim odmakom, siguran sam (mada i sada nisam daleko od toga), tvrditi suprotno.
Najava • 08.06.2021.

Predstavljanje Knjige praznika Marka Pogačara

'Knjiga praznika', nova knjiga Marka Pogačara bit će predstavljena u utorak 8. lipnja, u parku ispred zagrebačke Bookse. Uz autora sudjelovat će pjesnikinja Monika Herceg, pjesnik i književni kritičar Tomislav Augustinčić i izvanredni profesor na Odsjeku za komparativnu književnost Tomislav Brlek.
Najava • 11.02.2020.

Što mi je ovo trebalo? : Marko Pogačar i Ivan Sršen o književnim rezidencijama

Prvo izdanje razgovora 'Što mi je ovo trebalo?' na temu književnih i prevodilačkih rezidencija, održat će se u utorak, 11. veljače u klubu Booksa a u razgovoru će sudjelovati pjesnik i publicist Marko Pogačar i urednik i izdavač Ivan Sršen, koji iz vlastitog iskustva znaju što su prednosti i mane književnih rezidencija.
Najava • 10.12.2019.

Zagrijavanje prosinačko: Novo pjesništvo u Hrvatskoj. Generacija 2010+

Zagrijavanje prosinačko bit će posvećeno poeziji, i to njezinom najmlađem i najuzbudljivijem dijelu, kakvim ga u svojemu izboru 'Rub stranice. Novo pjesništvo u Hrvatskoj. Generacija 2010+', objavljenom u dvobroju časopisa Relations vidi pjesnik i antologičar Marko Pogačar. Sudjeluju: Alen Brlek, Goran Čolakhodžić, Martina Vidaić, Marko Pogačar i Roman Simić.
Najava • 19.03.2018.

Fraktura predstavlja novu knjigu pjesama Marka Pogačara 'Zemlja Zemlja'

U ponedjeljak 19. ožujka 2018. u dvorani Müller kina Europa u Zagrebu (Varšavska 3) s početkom u 19 sati nakladnička kuća Fraktura predstavlja novu knjigu pjesama Marka Pogačara 'Zemlja Zemlja'. Uz Marka Pogačara o njegovoj novoj zbirci će govoriti Ivica Prtenjača i Roman Simić.
Najava • 12.03.2015.

Hrvatski autori predstavljaju se na Sajmu knjiga u Leipzigu 2015.

Ove godine bez neke velike pompe i zvučnijih najava Hrvatska će se predstaviti na Sajmu knjiga u Leipzigu, koji se od 14. do 17. ožujka 2015. održava u Leipzigu. Programsku koncepciju pod nazivom "Žene i povijest“ potpisuje Alida Bremer.
Vijest • 01.07.2014.

Olja Savičević Ivančević i Marko Pogačar u prijevodima

Roman 'Adio, kauboju' Olje Savičević Ivančević dobio je osvrt u El Paisu za španjolsko izdanje istog romana (Adiós, vaquero) koji se trenutno prevodi, ni manje ni više, nego na turski, bugarski, talijanski te engleski jezik (za tržišta SAD-a i Velike Britanije). A na španjolski i slovenski nedavno je prevedena i zbirka poezije Marka Pogačara 'Predmeti'.
Najava • 14.03.2014.

Čazmanski pARTy : Marko Pogačar

Na književnoj tribini Čazmanski pARTy koja se održava u Gradskoj knjižnici Slavka Kolara u petak 14. ožujka gostovat će najmlađi domaći književnik svjetskoga glasa - Marko Pogačar. S moderatorom Slađanom Lipovcem razgovarat će o suvremenoj književnoj sceni i predstaviti svoje književne uratke.