Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 02.05.2022.

Poezija je za sve: Darko Suvin - Bijasmo nečija budućnost
Održava se
03.05.2022. u 20h

Promocija zbirke poezije "Bijasmo nečija budućnost: bilješke i bjesnila" cijenjenog teoretičara književnosti i pjesnika Darka R. Suvina održat će se u utorak 3. svibnja u 20 sati u Knjižari Fraktura u Zagrebu. Osim autora govori književnik i kritičar Marko Pogačar, a moderira pjesnikinja Monika Herceg.

Razgovor ćete moći pratiti online, na YouTube - kanalu Fraktura Najbolja Literatura i na FB profilu Fraktura – najbolja literatura.

O zbirci:

Vjerojatno najpoznatiji svjetski proučavatelj znanstvene fantastike, Darko Suvin pred nas donosi veliku zbirku poezije koja se jasno kritički postavlja prema nasilnom i kapitalističkom svijetu te velikim i manjim zlima takvih sustava. Krenuvši od vlastite sudbine i antifašizma, Suvin kroz knjigu "Bijasmo nečija budućnost: bilješke i bjesnila" ne samo da korača kroz povijest, već njegova poezija neprestano traži dijalog s prethodnicima i suvremenicima; njegove su pjesme živi spomenici podignuti borbama za temeljito pravednije društvo. Pjesme su to koje neprekidno propitkuju i forme, mijenjajući se, tražeći nove načine pisma i otvaranja vrata prema čitateljima, a njihov je stav onaj jedne moguće budućnosti.

Darko Suvin

Bijasmo nečija budućnost: bilješke i bjesnila

  • Fraktura 03/2022.
  • 200 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533584461

Krenuvši od vlastite sudbine i antifašizma, Darko Suvin pred nas donosi veliku zbirku poezije koja se jasno kritički postavlja prema nasilnom i kapitalističkom svijetu te velikim i manjim zlima takvih sustava. Suvin kroz knjigu 'Bijasmo nečija budućnost: bilješke i bjesnila' ne samo da korača kroz povijest, već njegova poezija neprestano traži dijalog s prethodnicima i suvremenicima; njegove su pjesme živi spomenici podignuti borbama za temeljito pravednije društvo. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –