Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 27.02.2007.

Konferencija za tisak u HDP-u
Održava se
28.02.2007.

U srijedu, 28. veljače 2007., u Kući Arko, Basaričekova 24, Zagreb, u 12 sati, održati će se konferencija za tisak u povodu praizvedbe - javnog čitanja drame Sibile Petlevski "Ledeni general", koja će se istog dana održati u Klubu Europa Media u Varaždinskom HNK (A. Cesarca 1). Sudjeluju: autorica Sibila Petlevski i Ante Armanini, dramaturg HNK u Varaždinu.

Sibila Petlevski rođena 1964. u Zagrebu. Magistrirala i doktorirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.Predaje književnost na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Bila urednica časopisa Republika pri Društvu hrvatskih književnika, a od 2003. je urednica Književne republike pri Hrvatskom društvu pisaca. Bila predsjednica Hrvatskog centra PEN-a.

Pjesnikinja, spisateljica, teoretičarka,dramska spisateljica, prevoditeljica i urednica. Piše poeziju, prozu, eseje, kritike i kritičko-znanstvene tekstove.
Prevodi s engleskog i makedonskog jezika.
Piše na hrvatskom i engleskom.

Drama «Ledeni general» nagrađena u okviru projekta nove europske drame tt Stueckmarkt festivala Theatertreffen Berliner Festspiele (Berlin 2005)

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –