Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV / HINA • 25.10.2015.

Krešimir Nemec, Pavao Pavličić, Sanja Jukić i Tanja Belobrajdić dobitnici Nagrade 'Ivan i Josip Kozarac'

Dani Josipa i Ivana Kozarca

Čitanje grada Nemec Krešimir
Tri petka u travnju Pavličić Pavao

U Vinkovcima su održani 21. Dani Josipa i Ivana Kozarca, u sklopu koih su svečano uručene nagrade “Josip i Ivan Kozarac“.
 

Ovogodišnja Nagrada "Josip i Ivan Kozarac" za životno djelo pripala je akademiku Krešimiru Nemecu za njegov ukupni književnopovijesni i književnoznanstveni rad, nagradu za knjigu godine s područja književnosti dobio je akademik Pavao Pavličić za roman "Tri petka u travnju", nagradu za znanstvenu knjigu godine dobila je Sanja Jukić za knjigu "Medijska lica subjekta", a poveljom uspješnosti nagrađena je Tanja Belobrajdić za roman s tematikom Domovinskog rata "Crni kaput".

O nagradama je odlučivao prosudbeni sud u kojem su bili književnik Božidar Petrač, književnik i sveučilišni profesor Goran Rem te producent i direktor Slavonske naklade "Privlačica" Martin Grgurovac.

21. Dani Josipa i Ivana Kozarca


Književnoznanstvenu manifestaciju Dani Josipa i Ivana Kozarca utemeljili su 1995. godine Društvo hrvatskih književnika, Slavonska naklada "Privlačica", Vukovarsko-srijemska županija, grad Vinkovci i Hrvatske šume, s ciljem proučavanja i valorizacije književnog opusa zavičajnih književnika.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –