Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Pavao Pavličić

Tri petka u travnju

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • 08/2015.
  • 238 str., meki uvez
  • ISBN 9789531418362
  • Cijena: 7.95 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Poučen dugogodišnjim iskustvom na mjestu urednika crne kronike u jednom dnevnom listu, novinar Ivo Remetin uspješno rješava brojne zamršene zločine u mnogim romanima Pavla Pavlicica. Posljednjih godina čitatelji su mogli pratiti njegove avanture u romanima "Tužni bogataš", "Zmijska serenada", "Cvijeće na vjetru", "Krvnik u kući", "Stara ljubav", "Krvna veza", "Crveno pile", a "Tri petka u travnju" prvi je njegov slučaj koji ne rješava u Zagrebu nego u Osijeku.


"Tri petka u travnju" roman je brzog ritma i naglih preokreta u radnji ponovno će potvrditi Pavla Pavličića kao vodećega hrvatskog autora kriminalističkih romana. Kada novinar crne kronike Ivo Remetin krene na obećavajuće ležeran poslovni put u Osijek, neće ni pomisliti da ce po prvi put morati odraditi ozbiljan istražiteljski posao izvan Zagreba i bez svog prijatelja policijskog istražitelja Šoštara.

U tri petka koja ce dolaziti u Osijek grad ce potresti nasilne smrti građana, koje će pokazivati isti zločinački rukopis. Što ovi ljudi imaju zajedničko, jesu li se poznavali, kakva je veza među njima? Što znači tajanstveni predmet koji ubojica ostavlja u njihovoj ruci? Sve su to pitanja na koja Ivo Remetin mora odgovoriti, a rezultat istrage bit će zapanjujući, baš kao i ubojičini motivi ...

 

“Remetin ide dalje”, rečenica je koju Pavao Pavličić često mora ponavljati pred svojim čitateljima. I kao što znamo, autor svoje obećanje – na radost zaljubljenika u dobre i napete priče – već godinama ispunjava. Ovaj put je svog Remetina poslao u Osijek. Roman u kojem se prepleću ljubav, ljubomora, sućut i mržnja napisan je kao krimić, ali je on, u nekom svom dubljem sloju, puno više od knjige napisane za jedno zabavno čitanje.

Julijana Matanović

Pavao Pavličić (1946) hrvatski je književnik koji piše za odrasle i djecu. Od 1965. do 1969. u Zagrebu je studirao komparativnu književnost i talijanski jezik s književnošću. Od 1970. asistent je na Odsjeku za komparativnu književnost, Katedra za poredbenu povijest hrvatske književnosti. Doktorirao 1974. tezom "Sesta rima u hrvatskoj književnosti". Od 1975. je docent, od 1980. izvanredni, a od 1985. redoviti profesor.

Vodio kolegije iz poredbene povijesti hrvatske književnosti te iz teorije književnosti i metrike. Na području književne povijesti najviše se bavio barokom i manirizmom, a kao versolog semantikom stiha. Objavio i više interpretacija iz starije i novije hrvatske lirike.

Pavao Pavličić je danas najproduktivniji hrvatski prozaik s preko stotinu objavljenih romana, knjiga priča, autobiografskih zapisa, feljtona i romana za djecu. Prve je prozne radove objavio 1968. godine, a prvu knjigu "Lađa od vode" 1972. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –