Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Krešimir Nemec ×

Vijest • 20.03.2018.

Nakon Kristiana Novaka i Krešimir Nemec se povukao iz Kulturnog vijeća za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost - Ministarstvo kulture traži nova dva člana Vijeća

Nakon donošenja Odluka o razrješenju Kristiana Novaka i Krešimira Nemeca (na njihov vlastiti zahtjev) Ministarstvo kulture raspisalo je Javni poziv za predlaganje dva nova člana Vijeća.
Najava • 09.02.2018.

Predstavljanje knjige Krešimira Nemeca 'Glasovi iz tmine'

Predstavljanje nove knjige Krešimira Nemeca 'Glasovi iz tmine' održat će se u petak, 9. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Osim autora i urednice Nives Tomašević, o ovome obaveznom štivu za sve ljubitelje Krleže i književne stručnjake govorit će i Dubravka Oraić Tolić te Helena Sablić Tomić.
Vijest • 25.05.2017.

Dobitnici Nagrade Vladimir Nazor za najbolja umjetnička ostvarenja u 2016.

Dobitnici Nagrade Vladimir Nazor za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2016. godinu na području književnosti su akademik Dubravko Jelčić (nagrada za životno djelo) i akademik Krešimir Nemec, nagrađen godišnjom nagradom za monografiju 'Gospodar priče: Poetika Ive Andrića'.
Vijest • 25.10.2015.

Krešimir Nemec, Pavao Pavličić, Sanja Jukić i Tanja Belobrajdić dobitnici Nagrade 'Ivan i Josip Kozarac'

Ovogodišnja Nagrada za životno djelo 'Josip i Ivan Kozarac' pripala je akademiku Krešimiru Nemecu, nagradu za knjigu godine s područja književnosti dobio je Pavao Pavličić, nagradu za znanstvenu knjigu godine dobila je Sanja Jukić, a poveljom uspješnosti nagrađena je Tanja Belobrajdić za svoj roman.
Najava • 26.03.2009.

Predstavljanje novog romana Ive Brešana 'Ništa sveto'

Predstavljanje novog romana Ive Brešana "Ništa sveto" (Naklada Ljevak), održat će se u četvrtak, 26. ožujka 2009. u 12 sati u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. Roman u kojem ovaj uvaženi književnik o nekim aktualnim ili povijesnim temama progovora s odmakom ili alegorijski, predstavit će: Nedjeljko Fabrio, Krešimir Nemec i Nives Tomašević.