Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Krešimir Nemec ×

Razgovor • 20.11.2020.

Krešimir Nemec : Bojim se da smo na putu prema novom barbarizmu

Poredak vrijednosti u kulturi doživio je tektonske promjene, uglavnom na štetu kanona. Posljedice već vidimo, a bit će još vidljivije u skoroj budućnosti. Da parafraziram Hermanna Brocha: mi smo još znali što su prave književne vrijednosti, ali doći će generacije koje neće ni znati što su izgubile.
Vijest • 20.03.2018.

Nakon Kristiana Novaka i Krešimir Nemec se povukao iz Kulturnog vijeća za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost - Ministarstvo kulture traži nova dva člana Vijeća

Nakon donošenja Odluka o razrješenju Kristiana Novaka i Krešimira Nemeca (na njihov vlastiti zahtjev) Ministarstvo kulture raspisalo je Javni poziv za predlaganje dva nova člana Vijeća.
Najava • 09.02.2018.

Predstavljanje knjige Krešimira Nemeca 'Glasovi iz tmine'

Predstavljanje nove knjige Krešimira Nemeca 'Glasovi iz tmine' održat će se u petak, 9. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Osim autora i urednice Nives Tomašević, o ovome obaveznom štivu za sve ljubitelje Krleže i književne stručnjake govorit će i Dubravka Oraić Tolić te Helena Sablić Tomić.
Vijest • 25.05.2017.

Dobitnici Nagrade Vladimir Nazor za najbolja umjetnička ostvarenja u 2016.

Dobitnici Nagrade Vladimir Nazor za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2016. godinu na području književnosti su akademik Dubravko Jelčić (nagrada za životno djelo) i akademik Krešimir Nemec, nagrađen godišnjom nagradom za monografiju 'Gospodar priče: Poetika Ive Andrića'.
Vijest • 25.10.2015.

Krešimir Nemec, Pavao Pavličić, Sanja Jukić i Tanja Belobrajdić dobitnici Nagrade 'Ivan i Josip Kozarac'

Ovogodišnja Nagrada za životno djelo 'Josip i Ivan Kozarac' pripala je akademiku Krešimiru Nemecu, nagradu za knjigu godine s područja književnosti dobio je Pavao Pavličić, nagradu za znanstvenu knjigu godine dobila je Sanja Jukić, a poveljom uspješnosti nagrađena je Tanja Belobrajdić za svoj roman.
Najava • 01.03.2006.

Promocija izabranih romana Nedjeljka Fabrija

U srijedu, 1. ožujka 2006. u 12 sati održati će se promocija izabranih romana jednog od najreprezentativnijih hrvatskih književnika XX. Stoljeća - Nedjeljka Fabrija: "Vježbanje života", "Berenikina kosa", "Triemeron" i "Smrt Vronskog", u izdanju Profila. Promocija će se održati u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu a knjigu će predstaviti Julijana Matanović, Velimir Visković, Krešimir Nemec i...