Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 20.03.2018.

Nakon Kristiana Novaka i Krešimir Nemec se povukao iz Kulturnog vijeća za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost - Ministarstvo kulture traži nova dva člana Vijeća

Ministarstvo kulture RH

Nakon donošenja Odluka o razrješenju s mjesta članova Kulturnog vijeća za knjižnu, nakladničku  i knjižarsku djelatnost za doc. dr. sc. Kristiana Novaka i akademika Krešimira Nemeca (ujedno i dosadašnjeg predsjednika Vijeća), Ministarstvo kulture raspisalo je Javni poziv za predlaganje članova Kulturnog vijeća za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost.

U Ministarstvu kulture navode da su odluke o razrješenju s mjesta članova Kulturnog vijeća za knjižnu, nakladničku  i knjižarsku djelatnost donesene na vlastiti zahtjev članova, a stupaju na snagu s danom imenovanja novih članova Vijeća temeljem prethodno provedenog Javnog poziva.

Dakle, do izbora dva nova člana Vijeća Kristian Novak i Krešimir Nemec formalno su još uvijek članovi Kulturnog vijeća za knjižnu, nakladničku  i knjižarsku djelatnost, koje djeluje u sastavu:

- prof. dr. sc. Lahorka Plejić Poje, predsjednica
- dr. sc. Ivica Matičević
- Katica Matković Mikulčić
- akademik Krešimir Nemec (u ostavci)
- dr. sc. Kristian Novak (u ostavci)

 

JAVNI POZIV za predlaganje dva člana Kulturnog vijeća za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost

Na temelju članka 4. stavka 1. Zakona o kulturnim vijećima („Narodne novine“, broj 48/04, 44/09 i 68/13), ministrica kulture upućuje
 
 
JAVNI POZIV
za predlaganje dva člana Kulturnog vijeća za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost
 
 
Pozivaju se institucije i udruge iz područja kulture i umjetnosti da podnesu pisane i obrazložene prijedloge osoba za izbor dva člana Kulturnog vijeća za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost (u daljnjem tekst: Vijeće) koje je osnovano pri Ministarstvu kulture za predlaganje ciljeva kulturne politike i mjera za njezino provođenje, a posebice predlaganja programa javnih potreba u kulturi te radi ostvarivanja utjecaja kulturnih djelatnika i umjetnika na donošenje odluka važnih za kulturu i umjetnost.
 
Za članove Vijeća imenuju se kulturni djelatnici i umjetnici te drugi stručnjaci koji svojim dosadašnjim dostignućima i poznavanjem problema vezanih uz utvrđivanje i provedbu kulturne politike mogu pridonijeti ostvarenju ciljeva radi kojih je Vijeće osnovano.
 
Prijave, uz koje je obvezno priložiti životopis i dokaze o ispunjavanju uvjeta iz ovog Javnog poziva, podnose se u roku od 15 dana od dana objave (rok: 3.4.2018.) Javnog poziva, na sljedeću adresu:
 
Ministarstvo kulture
Runjaninova 2
10 000 Zagreb,

s naznakom: „Prijava kandidata za dva člana Kulturnog vijeća za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost Ministarstva kulture“.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –