Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 02.08.2010.

Kulturno-turistički Brod knjižara krenuo na turneju po Jadranu

Hrvatski kulturni MasterCard Brod knjižara započeo je svoju ovogodišnju, četvrtu po redu, veliku ljetnu turneju po jadranskoj obali od Krka do Makarske od 31. 7 do 14. 8. 2010.

Promocije knjiga, druženje sa stranim i domaćim autorima, razmjena kultura, čitanje, pisanje, recitali, kazališna predstava, predstavljanje hrvatske kulturne baštine, sve je to dio bogatog kulturnog programa koji će Brod knjižara ovog ljeta raznositi i promovirati diljem Jadrana domaćim i stranim turistima.

Brod Knjižara koji promiče kulturu čitanja i pisanja i ove godine plovi s brojnim poznatim domaćim i stranim autorima, s nekoliko tona knjiga, te preko nekoliko tisuća naslova domaće i strane literature u izdanju dvadeset hrvatskih nakladnika što će činiti ovogodišnji veliki sajam knjige na Jadranu.

Program koji Brod Knjižara dovodi u sva turistička odredišta povezan je s program turističkih zajednica, nastupa KUD-ova, klapa, folklora, djece iz raznih udruga pa je upravo zbog toga ovaj projekt ocijenjen jednim od najznačajnijih kulturno-turističkih projekata na Jadranu koji uživa potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i generalnog pokrovitelja kompanije MasterCard koja je najvećim dijelom zaslužna za održavanje projekta.

Brod knjižara je prvi puta na turneji, uz najuglednije hrvatske autore, ugostio i velika svjetska književna imena, jednog od najintrigantnijih ruskih autora, kvantnog fizičara Vadim Zelanda poznatog po hit seriji knjiga Transurfing koji će na brodu ploviti puna dva tjedna i Brucea Sterlinga, američkog pisca znanstvene fantastike s kojim će se ljubitelji ovog žanra moći družiti tjedan dana, od Krka do Trogira.

Upravo gostovanje istaknutih stranih pisaca na Brodu knjižari predstavlja početak međunarodne suradnje Hrvatske s drugim zemljama na području razmjene kulture pisanja, pisaca i njihovih autorskih djela. Uz strane autore stalnu postavu Broda čini naš istaknuti glumac i pjesnik Enes Kišević kojem se ove godine priključila i glumačka družina pod vodstvom glumca i redatelja Jasmina Novljakovića koji će na palubi broda svaku večer izvoditi kazališnu predstavu Veliki svjetski teatar, Pedra Calderona de la Barce na nekoliko stranih jezika.


Na turneji će također biti promovirana prva knjiga u izdanju Broda knjižare, a uz potporu Ministarstva kulture i kompanije MasterCard Europe, pod nazivom "20 + 1 najbolja priča za ljeto 2010. godine" u redakciji i uredništvu uglednog romanopisca Ludwiga Bauera i dr. sc. Lidije Dujić koji će također biti dio posade broda puna dva tjedna.

Brod knjižara-Brod kulture, pod generalnim pokroviteljstvom kompanije MasterCard Europe i uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske plovit će od Krka do Makarske, od 31. srpnja do 14. kolovoza, i to po sljedećem voznom redu:

  31 srpanj    Krk                                     
  01 kolovoz  Cres
  02 kolovoz  Starigrad Paklenica
  03 kolovoz  Pag
  04 kolovoz  Sv. Filip i Jakov
  05 kolovoz  Zlarin
  06 kolovoz  Šibenik
  07 kolovoz  Trogir
  08 kolovoz  Supetar Brač
  09 kolovoz  Vis
 10 kolovoz   Jelsa Hvar
 11 kolovoz   Milna Brač
 12 kolovoz   Vrboska Hvar
 13 kolovoz   Makarska

– Brod knjižara 2010. –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –