Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 12.01.2015.

Kutak gospodina Murakamija

Omiljeni japanski pisac Haruki Murakami, koji danas slavi 66. rođendan, svojim će čitateljima nuditi savjete u obliku internetske savjetodavne kolumne. Internetska stranica bit će pokrenuta 15. siječnja, a zvat će se Murakami-san no tokoro, u prijevodu Kutak gospodina Murakamija.

Haruki će obožavateljima koji mu se obrate s nekim problemom nuditi savjete, ali i odgovarati na osobna pitanja u vezi s vlastitim životom. Murakami će pitanja (koja mogu biti na bilo kojem jeziku) primati do kraja siječnja, a njegovi će odgovori biti objavljivani tijekom sljedeća dva mjeseca.

Ovaj plodni pisac došao je do zamisli da pokrene otvoreni forum kako bi se povezao sa svojim obožavateljima što je, uzme li se u obzir njegova legendarna povučenost, prilično velikodušan čin. Ako praktične savjete volite dobivati uz zdravu dozu nadrealizma, Kutak gospodina Murakamija prava je stvar za vas.

Podsjećamo, hrvatski prijevod najnovije Murakamijeve uspješnice,"Bezbojni Tsukuru Tazaki i njegove godine hodočašća" - roman koji je u prvih tjedan dana od objavljivanja u Japanu prodan u više od milijun primjeraka, a u SAD je odmah zauzeo prvo mjesto na popisu najprodavanijih naslova New York Timesa - od sljedećeg tjedna bit će dostupan i u hrvatskim knjižarama.

Izvor: Vuković&Runjić

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –