Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 04.11.2019.

Libricon predstavlja knjigu 'Kratke šetnje u prošlost' - kulturno-povijesni vodič za hodače
Održava se
05.11.2019. u 19:30h

Lara Černicki i Stašo Forenbaher: Kratke šetnje u prošlost

U utorak, 5. studenog 2019. izdavačka kuća Libricon predstavit će novu knjigu Lare Černicki i Staše Forenbahera "Kratke šetnje u prošlost". Promocija će se održati u 19:30 sati u Knjižnici i čitaonici "Bogdan Ogrizović" (Preradovićeva 5, Zagreb).

Sudjeluju:

Kratke šetnje u prošlost Černicki Lara, Forenbaher Stašo

Knjiga "Kratke šetnje u prošlost" sastoji se od 25 poglavlja, a svako od njih obuhvaća jednu malu zemljopisnu cjelinu nazvanu po mjestu ili području iz kojih šetnje polaze. Poglavlja započinju povijesnom pričom o ljudima i događajima vezanim uz taj kraj, a potom slijedi kratki prikaz ishodišnog mjesta i njegovih znamenitosti. U glavnom dijelu poglavlja opisane su dvije ili tri šetnje koje vode do nekih od znamenitosti spomenutih u uvodnoj priči. Za svaku šetnju navedeni su osnovni podaci – trajanje, duljina, visinska razlika, najpogodnije vrijeme, upozorenja te zanimljivosti blizini. 

Knjigom je obuhvaćena pozamašna povijesna i arheološka baština Hrvatske: mnoštvo srednjovjekovnih utvrda, dvoraca i starih gradova; crkve, kapelice i samostani; prapovijesna, grčka, rimska i srednjovjekovna arheološka nalazišta; stare solane, kamenolomi, rudnici, svjetionici, groblja, mirila i stupovi srama.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –