Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 20.03.2019.

Likovna radionica Manuela Šumberca, autora slikovnice 'Potraga'
Održava se
23.03.2019. u 11h

Potraga Šumberac Manuel

Ne propustite razigrati maštu svojih mališana potragom za najzabavnijom likovnom radionicom u gradu! Autor slikovnice "Potraga", Manuel Šumberac, pokazat će vam kako nacrtati psa i otkriti kako je on nacrtao prijateljstvo.

Radionica će se održati u subotu, 23. ožujka, u 11 sati u knjižari Hoću knjigu Megastore u Zagrebu (Bogovićeva 7).

Nešto je izgubio.
Potragu je započeo.
Ostali su naišli.
Potrazi se priključili.
Što li su pronašli?

"Potraga" je prva autorska slikovnica Manuela Šumberca, ilustratora nagrađenog nagradom Grigor Vitez za ilustracije za stariju dob djece 2018.
 

Ilustracija: Manuel Šumberac


Ova jednostavna priča s malo riječi i upečatljivim ilustracijama priča o nastanku prijateljstva. Ono nastaje dok se radi nešto drugo ili dok se traga za nečim drugim. Manuel je detaljan i vrlo slojevit ilustrator – na naizgled čistoj stranici nalazi se mnoštvo detalja.

Ilustracija: Manuel Šumberac


Ova je slikovnica i dobra zabava za istraživanje jer će djeca moći pratiti trag svakog pojedinog psa i kako svaki reagira: jedan vrlo predano traži i sudjeluje uživljavajući se u potragu, drugi samo njuška i ništa ne nalazi, jedan samo prolazi... Svaki ima svoj izraz lica i svaki je na svoj način duhovit. Ovo je slikovnica koja će zabaviti i djecu i odrasle.
 

Ilustracija: Manuel Šumberac

Jura i kuckalo protiv dosade Simić Roman, Šumberac Manuel


Manuel Šumberac dobio je važne nagrade za svoj rad: Grigor Vitez za ilustracije za stariju dob djece za slikovnicu "Jura i kuckalo protiv dosade"; kao glavni animator na filmu Guliver autora Zdenka Bašića osvaja Grand Prix 19. Dana hrvatskog filma te posebno priznanje na Libertas filmskom festivalu u Dubrovniku; za svoj animirani film "Escargot" (2010.) osvojio je drugu nagradu na 42. Reviji hrvatskog filmskog i videostvaralaštva te prvu nagradu na festivalu Balkans Beyond Borders. Najznačajniju hrvatsku glazbenu nagradu Porin osvojio je dvaput – 2010. za Gibbonijev videospot "Žeđam" i 2012. za likovno oblikovanje albuma "Svijet glamura" Hladnog piva; za animirani glazbeni videobroj "Your Irresistible Smile" 2012. osvojio je Golden Bra Award za najbolju animaciju na Magdalena International Festival of Creative Communication; Zlatnu ribicu Neuma osvojio je 2014. za najbolji 3D animirani film na Međunarodnom festivalu animiranog filma u Neumu. Dosad je napravio 4 autorska animirana filma i 4 videospota. "Potraga" je prva njegova autorska slikovnica (Profil, 2018).

Manuel Šumberac

Potraga

  • Profil 03/2019.
  • 44 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533136738
  • Cijena 59.00 kn

Nešto je izgubio. Potragu je započeo. Ostali su naišli. Potrazi se priključili. Što li su pronašli? 'Potraga' Manuela Šumberca ide u red onih slikovnica koje su i dobra zabava za istraživanje jer će djeca moći pratiti trag svakog pojedinog psa i kako svaki reagira: jedan vrlo predano traži i sudjeluje uživljavajući se u potragu, drugi samo njuška i ništa ne nalazi, jedan samo prolazi... Svaki ima svoj izraz lica i svaki je na svoj način duhovit. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –