Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Manuel Šumberac ×

Razgovor • 22.05.2024.

Manuel Šumberac: Nedostaje nam generalna ideja o pomnom vizualnom oblikovanju knjige

Za mene kao autora teksta i ilustracije – prvi uspjeh je da išta napišem ili nacrtam, drugi uspjeh je kad se to oblikuje u neki oblik knjige, prvo PDF a onda naravno i da postane tiskana knjiga, treći uspjeh je kad to netko pročita i pohvali, ili iznese uopće bilo kakvu kritiku, a četvrti je kad se knjiga čita. Ako knjiga nije čitana, moram razmišljati zašto je to tako – trebam li se prilagoditi ili...
Najava • 30.04.2024.

Razgovori u Prozorima: O slikama i pričama – Manuel Šumberac i Marija Ott Franolić

Kako je Manuel Šumberac postao ilustrator i animator? Koliko dugo je ilustrirao Priče iz davnine Ivane Brlić-Mažuranić? Kako je počeo raditi na stranom tržištu? O ovim i brojnim drugim temama razgovarat će Manuel Šumberac i književna kritičarka i teoretičarka Marija Ott Franolić, u utorak, 30. travnja u Galeriji Prozori Knjižnice S.S. Kranjčevića u Zagrebu.
Najava • 06.02.2020.

Otvorenje izložbe Manuela Šumberca 'Sinteza'

Otvorenje izložbe Manuela Šumberca 'Sinteza' održat će se u u okviru Programa predstavljanja hrvatskih ilustratora, u četvrtak, 6. veljače u 19 sati u Galeriji Kupola Gradske knjižnice u Zagrebu.
Najava • 05.09.2019.

Profil knjiga predstavlja slikovnicu 'Jura i gospođica Zavissst' Romana Simića i Manuela Šumberca

U četvrtak, 5. rujna 2019., u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Profil knjiga predstavit će slikovnicu autora Romana Simića i Manuela Šumberca 'Jura i gospođica Zavissst'. O slikovnici će govoriti pisac Roman Simić, ilustrator Manuel Šumberac i njihova urednica Ivana Žderić.
Najava • 23.03.2019.

Likovna radionica Manuela Šumberca, autora slikovnice 'Potraga'

Ne propustite razigrati maštu svojih mališana potragom za najzabavnijom likovnom radionicom u gradu! Autor slikovnice 'Potraga', Manuel Šumberac, pokazat će vam kako nacrtati psa i otkriti kako je on nacrtao prijateljstvo. Radionica će se održati u subotu, 23. ožujka u knjižari Hoću knjigu Megastore u Zagrebu.