Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Promo • Piše: MV Info • 02.07.2020.

Ljetna škola pisanja 2020. – na rubu šume, živi se i piše književnost
Održava se
23.-30.08.2020.

Centar za kreativno pisanje (CeKaPe) i ove godine u Dvorcu Stara Sušica, od 23. 8. do 30. 8. 2020. organizira Ljetnu školu pisanja 2020. 

Do sada je preko 200 polaznika i polaznica završilo Ljetnu školu pisanja. Na sedmodnevnim intenzivnim radionicama pisanja, u osami Gorskog kotara i izolaciji dvorca na rubu šume, živi se i piše književnost, uz mentorstvo poznatih pisaca, voditelja radionica te večernje programe, književne tribine i razgovore s poznatim imenima književne i umjetničke scene.

Jubilarna, deseta Ljetna škola pisanja ove godine nudi sedam različitih radionica: radionicu kratke priče, proze, poezije, radionicu kritičkog čitanja, radionicu Šetnja književnim formama, radionicu Kako početi i radionicu scenarija.

Voditelji radionica vodeća su imena hrvatske književne scene.

Olja Savičević Ivančević, jedna od najuspješnijih spisateljica u regiji, sjajna pjesnikinja  ove je godine prvi puta u ljetnoj školi na radionici poezije. 

Enver Krivac, jedan od najznačajnijih predstavnika riječke književne scene, nagrađivan pisac i voditelj u CeKaPe-u Rijeka, vodit će radionicu proze.

Radionicu kratke priče vodi pisac i novinar Davor Mandić, koji već četvrtu godinu mentorira radionicu pisanja u CeKaPe Rijeka, a u ljetnoj je školi od 2018.

Nebojša Lujanović, ove godine vodi dvije radionice, obje autorske, koju je osmislio ekskluzivno za ljetnu školu – Radionicu kritičkog čitanja i Šetnju književnim formama. 

Karmela Špoljarić ove je godine prvi puta s nama, a svoju autorsku radionicu Kako početi osmislila je posebno za ljetnu školu.

Nakon tri godine u dvorac se vraća Sanja Kovačević s radionicom scenarija za kratki film. Autorica sada već kultne knjige “Kvalitetne TV serije”, osoba ogromnog znanja i iskustva, vodit će polaznike od ideje do scenosljeda.

Ljetna škola pisanja

Radionice se održavaju u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, a slobodno je vrijeme rezervirano za pisanje i rad na tekstovima. Uz svakodnevni, cjelodnevni rad na tekstu, organizirane su i književne tribine, razgovori s gostima, književni kvizovi, zajednička druženja i završna, javna produkcija na kojoj svi polaznici čitaju tekstove napisane u Ljetnoj školi i koja je otvorena za javnost.

Svi koji su u sušičkom dvorcu doživjeli i proživjeli sedam dana zadnjeg tjedna kolovoza, svoje stvaralačke i spisateljske dane dijele na „prije i poslije Ljetne škole pisanja”. Jer Ljetna škola je iskustvo koje mijenja.

Puna cijena, koja uključuje smještaj, puni pansion i kotizaciju za radionice je 3500 kn. Prijave na info@cekape.com ili preko poveznice Ljetna škola pisanja.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –