Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Centar za kreativno pisanje - CeKaPe ×

Vijest • 22.02.2018.

Centar za kreativno pisanje raspisao Natječaj za poeziju

Centar za kreativno pisanje u suradnji s Goranovim proljećem, Gradskom knjižnicom Rijeka i hotelom Balatura raspisuje Natječaj za poeziju. Tema je slobodna, a svrha je natječaja pružiti priliku mladim neafirmiranim autorima da se nastave baviti pisanjem poezije i dobiju potrebnu mentorsku potporu i javni prostor za književno djelovanje.
Najava • 13.02.2018.

Razgovor: Književno prevođenje kao kreativno pisanje?

Razgovor o temi 'Književno prevođenje kao kreativno pisanje?' održat će se u utorak 13. veljače u Knjižnici Ivana Gorana Kovačića u Zagrebu. Na mnoga prevodilačka pitanja odgovarat će Tomislav Kuzmanović i Una Krizmanić Ožegović. Razgovor vodi Vedrana Bibić, koordinatorica CeKaPea.
Vijest • 07.09.2017.

Jesenski ciklus radionica kreativnog pisanja CeKaPea

Pisati možete kratku priču, prozu, roman, poeziju, scenarij za kratki film ili dramski tekst, možete učiti o dramatizaciji i adaptaciji, blogu ili copywritingu, prevoditi književne tekstove ili se riješiti kreativne blokade. U ponudi su i radionice za osnovnoškolce i srednjoškolce, kao i radionice književne i kazališne kritike.
Najava • 08.12.2016.

Okrugli stol: Kreativno pisanje – iskustvo koje mijenja

U četvrtak, 8. prosinca na okruglom stolu 'Kreativno pisanje – iskustvo koje mijenja' predstavit će se desetogodišnji rad Centra za kreativno pisanje koji u Zagrebu i Rijeci nudi mnoštvo radionica pisanja. Centar će predstaviti Tomislav Zajec, Sanja Vučković, Ksenija Kušec i Denis Špičić.
Vijest • 17.06.2016.

CeKaPe poziva na Ljetnu školu pisanja 2016.

Centar za kreativno pisanje iz Zagreba poziva na šestu Ljetnu školu pisanja koja će se održati od 21. do 28. kolovoza 2016. u mirnoj dolini Vinodol, udaljenoj 6 km od mora u hotelu Balatura. Šesta ljetna škola pisanja nudi bogat izbor radionica i raznolik književno-zabavni program s renomiranim autorima iz Rijeke, Splita i Zagreba.
Vijest • 18.09.2014.

UPISI u CeKaPe-ove radionice pisanja!

Centar za kreativno pisanje - CeKaPe vas, na početku nove, osme školske godine poziva na novi ciklus radionica! Uz već postojeće i provjerene radionice, u novom semestru očekuju vas Nebojša Lujanović na radionici Demontaža, Dubravko Mihanović na radionici drame i Ivana Sajko na radionici kazališne kritike i eseja.