Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Centar za kreativno pisanje - CeKaPe ×

Vijest • 30.11.2020.

Natječaj za kratku priču – 'Zašto skrivaš lice?'

Povodom međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Centar za kreativno pisanje (CeKaPe) i Centar za participaciju žena u društvenom životu raspisuju natječaj za najbolju kratku priču. Tema natječaja je: 'Zašto skrivaš lice?'.
Promo • 02.07.2020.

Ljetna škola pisanja 2020. – na rubu šume, živi se i piše književnost

Centar za kreativno pisanje (CeKaPe) i ove godine u Dvorcu Stara Sušica, od 23. 8. do 30. 8. 2020. organizira Ljetnu školu pisanja 2020. Na sedmodnevnim intenzivnim radionicama pisanja, u osami Gorskog kotara i izolaciji dvorca na rubu šume, živi se i piše književnost, uz mentorstvo poznatih pisaca, voditelja radionica.
Vijest • 16.09.2019.

CeKaPe Zagreb - prijave na radionice pisanja

CeKaPe Zagreb poziva na jednu od ponuđenih četrnaest radionica kreativnog pisanja. Voditelji radionica su sjajni pisci, književni teoretičari, dramaturzi, copywriterima, kritičari, odlični pedagozi i svakom polazniku prilaze s puno strpljenja i poštovanja prema tekstu, uvažavajući njegovu poetiku i spisateljski glas.
Vijest • 14.06.2019.

Upisi u Ljetnu školu pisanja u dvorcu Stara Sušica (CeKaPe)

Centar za kreativno pisanje (CeKaPe) organizira devetu Ljetnu školu pisanja. Od 25. 8. do 1. 9. 2019. u čarobnom dvorcu Stara Sušica u Gorskom kotaru pisat će se i živjeti književnost, uz mentorstvo poznatih pisaca, voditelja radionica: Jagne Pogačnik, Envera Krivca, Davora Mandića i Nebojše Lujanovića.
Vijest • 22.02.2018.

Centar za kreativno pisanje raspisao Natječaj za poeziju

Centar za kreativno pisanje u suradnji s Goranovim proljećem, Gradskom knjižnicom Rijeka i hotelom Balatura raspisuje Natječaj za poeziju. Tema je slobodna, a svrha je natječaja pružiti priliku mladim neafirmiranim autorima da se nastave baviti pisanjem poezije i dobiju potrebnu mentorsku potporu i javni prostor za književno djelovanje.
Vijest • 18.01.2016.

Novi ciklus radionica kreativnog pisanja u CeKaPe-u

U Centru za kreativno pisanje (CeKaPe) počinje novi ciklus radionica. Uz već postojeće, provjerene radionice kratke priče, romana, književne kritike, dramskog pisanja... u novom semestru u Centru za kreativno pisanje očekuju vas i nova radionica - putopis!
Najava • 22.08.2015.

Uhvatite zadnji vlak i prijavite se za Ljetnu škola pisanja na Platku

Ovogodišnja CeKaPe-ova Ljetna škola pisanja održat će se od 22. do 29. kolovoza 2015. na Platku, brdu iznad Rijeke, u idiličnom planinarskom domu Mali dom Sušak, koji pruža savršenu infrastrukturu za održavanje radionica, večernje književne programe i druženja.