Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Centar za kreativno pisanje - CeKaPe ×

Promo • 02.07.2020.

Ljetna škola pisanja 2020. – na rubu šume, živi se i piše književnost

Centar za kreativno pisanje (CeKaPe) i ove godine u Dvorcu Stara Sušica, od 23. 8. do 30. 8. 2020. organizira Ljetnu školu pisanja 2020. Na sedmodnevnim intenzivnim radionicama pisanja, u osami Gorskog kotara i izolaciji dvorca na rubu šume, živi se i piše književnost, uz mentorstvo poznatih pisaca, voditelja radionica.
Vijest • 16.09.2019.

CeKaPe Zagreb - prijave na radionice pisanja

CeKaPe Zagreb poziva na jednu od ponuđenih četrnaest radionica kreativnog pisanja. Voditelji radionica su sjajni pisci, književni teoretičari, dramaturzi, copywriterima, kritičari, odlični pedagozi i svakom polazniku prilaze s puno strpljenja i poštovanja prema tekstu, uvažavajući njegovu poetiku i spisateljski glas.
Vijest • 14.06.2019.

Upisi u Ljetnu školu pisanja u dvorcu Stara Sušica (CeKaPe)

Centar za kreativno pisanje (CeKaPe) organizira devetu Ljetnu školu pisanja. Od 25. 8. do 1. 9. 2019. u čarobnom dvorcu Stara Sušica u Gorskom kotaru pisat će se i živjeti književnost, uz mentorstvo poznatih pisaca, voditelja radionica: Jagne Pogačnik, Envera Krivca, Davora Mandića i Nebojše Lujanovića.
Vijest • 22.02.2018.

Centar za kreativno pisanje raspisao Natječaj za poeziju

Centar za kreativno pisanje u suradnji s Goranovim proljećem, Gradskom knjižnicom Rijeka i hotelom Balatura raspisuje Natječaj za poeziju. Tema je slobodna, a svrha je natječaja pružiti priliku mladim neafirmiranim autorima da se nastave baviti pisanjem poezije i dobiju potrebnu mentorsku potporu i javni prostor za književno djelovanje.
Najava • 13.02.2018.

Razgovor: Književno prevođenje kao kreativno pisanje?

Razgovor o temi 'Književno prevođenje kao kreativno pisanje?' održat će se u utorak 13. veljače u Knjižnici Ivana Gorana Kovačića u Zagrebu. Na mnoga prevodilačka pitanja odgovarat će Tomislav Kuzmanović i Una Krizmanić Ožegović. Razgovor vodi Vedrana Bibić, koordinatorica CeKaPea.
Vijest • 02.09.2015.

Nova školska godina u CeKaPe-u!

U devetoj CeKaPe-ovoj godini pisanja pozvani ste podijeliti svoje tekstove s ostalim polaznicima i voditeljima radionica kao i napisati nove a možda baš ove godine objavite i svoju prvu knjigu!
Najava • 07.07.2015.

Završna produkcija i dramsko čitanje CeKaPe-ovih polaznica

Na samom kraju još jedne uspješne i sretne školske godine CeKaPe vas poziva u utorak 7. srpnja u Vinyl na završnu produkciju/dramsko čitanje dramskih tekstova CeKaPe-ovih polaznica.