Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 09.12.2022.

CeKaPe poziva na Zimsku školu pisanja 2023.
Održava se
20.-24.01.2023.

CeKaPe, Centar za kreativno pisanje u dvorcu Stara Sušica organizira drugu Zimsku školu pisanja 2023. Nakon dvanaest ljetnih škola pisanja i ove zime, od 20.1. do 24.1.2023., u osami dvorca na rubu stoljetne šume, živjet ćemo i pisati književnost, uz mentorstvo poznatih pisaca, voditeljica i voditelja radionica. 

Zimska škola pisanja nudi tri različite radionice: Kratka priča, Roman i Raspisivanje. Radionice kreativnog pisanja namijenjene su svima; kako onima koji tek otkrivaju svijet kreativnog pisanja, tako i onima koji su u njega već zakoračili. Voditelji radionica vodeća su imena hrvatske književne scene, a iz Beograda nam dolazi gostujući pisac, voditelj radionice Romana.

Ivana Bodrožić, jedna od vodećih imena hrvatske književnosti, vodit će radionicu Raspisivanje. Radionicu Kratke priče vodit će Davor Mandić, novinar, pisac i mentor s dugogodišnjim iskustvom u vođenju radionica. Saša Ilić, urednik i pisac iz Beograda, dobitnik NINove nagrade 2019., voditelj je radionice Romana.

Predviđeni dolazak u dvorac je 20.1., u popodnevnim satima, nakon čega slijedi upoznavanje i razmještaj po sobama. Na kraju prvog dana održat će se već tradicionalni večernji program, na kojem se predstavljaju voditeljice i voditelji te program i cilj Zimske škole. Iduća tri dana intenzivno radimo na tekstovima na radionicama pisanja, uz večernja druženja i gostujuća predavanja raznih autora i autorica, nekih od vodećih imena regionalne književne scene. 

Radionice se održavaju u jutarnjim satima, od 10.00 do 13.00 i poslijepodnevnim satima, od 16.30 do 19.00. U pauzama se pišu zadaće i tekstovi na kojima se interaktivno, uz mentorstvo voditeljica i voditelja, radi na svakom satu. U ponedjeljak, u večernjim satima, slijedi završna produkcija, a u utorak, 24.1., nakon doručka, pakiramo se i odlazimo iz dvorca.

CeKaPeove škole pisanja u dvorcu Stara Sušica jedinstveni su književni programi na kojima polaznice i polaznici imaju priliku usvojiti teorijska znanja o kreativnom pisanju, raditi na vlastitim književnim tekstovima, ali i steći poznanstva i prijateljstva koja traju i nakon završetka ove jedinstvene književne avanture!

Puna cijena, koja uključuje smještaj, puni pansion i kotizaciju za radionice je 2.900,00 kn.

Pozivamo vas da na našoj web stranici pronađete radionicu za sebe i počnete svoje stvaralačke dane dijeliti na prije i poslije Zimske škole pisanja. 

Više informacija:
tel: 091 5675140, 01 2431 071
e-mail: cekapecentar@gmail.com, info@cekape.com

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –