Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Davor Mandić ×

Vijest • 09.12.2022.

CeKaPe poziva na Zimsku školu pisanja 2023.

CeKaPeova škola pisanja u dvorcu Stara Sušica jedinstveni je književni program na kojem polaznice i polaznici imaju priliku usvojiti teorijska znanja o kreativnom pisanju, raditi na vlastitim književnim tekstovima, ali i steći poznanstva i prijateljstva koja traju i nakon završetka ove jedinstvene književne avanture!
Najava • 07.12.2021.

Panel-diskusija 'Pisci u društvu' u Opatiji

Kakav je položaj pisaca u društvu, mogu li svojim djelovanjem utjecati na društvene promjene, te kakve je percepcija pisaca i književnosti danas, samo su neka od pitanja na koja će pokušati odgovoriti Evelina Rudan, Davor Mandić i Davor Grgurić na raspravi koja će se održati u ugodnoj atmosferi Kavane Continental u Opatiji.
Kritika • 14.11.2021.

Davor Mandić : Dva kruga, jedna tuga

Dualitet horizontalne i vertikalne strukture pjesama daje dodatnu dubinu koja intrigira jer izaziva vraćanje pojedine dijelove cjeline u kojima se krije svojevrsni paralelni narativ, i upravo to doprinosi inovativnosti po kojoj se Mandićeva knjiga ističe među drugima iz suvremene pjesničke produkcije. Iz tog razloga novo čitanje nije uzrokovano striktno dojmom koji je tekst ostavio, koliko osjećajem da traži...
Vijest • 14.06.2019.

Upisi u Ljetnu školu pisanja u dvorcu Stara Sušica (CeKaPe)

Centar za kreativno pisanje (CeKaPe) organizira devetu Ljetnu školu pisanja. Od 25. 8. do 1. 9. 2019. u čarobnom dvorcu Stara Sušica u Gorskom kotaru pisat će se i živjeti književnost, uz mentorstvo poznatih pisaca, voditelja radionica: Jagne Pogačnik, Envera Krivca, Davora Mandića i Nebojše Lujanovića.
Kritika • 10.03.2017.

Davor Mandić : Đavolja simfonija

'Đavolja simfonija' uopće ne pripovijeda o Domovinskom ratu, već priča priču o odrastanju i suočavanju sa svijetom, a za tu vrstu pripovijesti infantilnost dolazi kao naručena. Glavni junak dostojan je nasljednik europske tragike suvremenog tipa, skrojen po dobroj staroj maksimi prema kojoj jedan problem nipošto nije dovoljan da se adekvatno izrazi sva težina jada i nesreće glavnog junaka i njegovog...
Najava • 27.05.2014.

Predstavljanje knjige Davora Mandića 'Valjalo bi me zamisliti sretnim'

Predstavljanje knjige Davora Mandića "Valjalo bi me zamisliti sretnim" održat će se u utorak 27. svibnja s početkom u 20 sati u Malom pogonu Tvornice kulture u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Nenad Rizvanović, Anja Matković, Adrian Pezdirc i Davor Mandić.
Razgovor • 07.02.2013.

Davor Mandić : Zvuči kao dosadna mantra, ali bez čitanja nema pisanja

Javni interes, pogotovo u Hrvatskoj, je ko Jeti: svi znaju kako izgleda ali nitko normalan ga još nije vidio i doveo kod Stankovića u Nedjeljom u 2. Problemi nastaju i kod činjenice da neprofitnost sama po sebi nikako ne znači neovisnost, a da je profitnost najčešće upravo sinonim za ovisnost. Ali ne više političku, već ovisnost o oglašivačima. Uredničići po redakcijama komercijalnih medija...
Najava • 26.11.2009.

Promocija knjige pjesama Davora Mandića 'Mostovi'

U četvrtak, 26. studenog 2009., u 19 sati, u Hrvatskom društvu pisaca u Zagrebu, održat će se promocija knjige pjesama Davora Mandića "Mostovi" (HDP, Zagreb 2009.). O knjizi govore kritičarka Dorta Jagić, urednik Biblioteke časopisa Poezije Ervin Jahić i voditelj tribine Branko Maleš.