Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Davor Mandić ×

Najava • 07.12.2021.

Panel-diskusija 'Pisci u društvu' u Opatiji

Kakav je položaj pisaca u društvu, mogu li svojim djelovanjem utjecati na društvene promjene, te kakve je percepcija pisaca i književnosti danas, samo su neka od pitanja na koja će pokušati odgovoriti Evelina Rudan, Davor Mandić i Davor Grgurić na raspravi koja će se održati u ugodnoj atmosferi Kavane Continental u Opatiji.
Kritika • 14.11.2021.

Davor Mandić : Dva kruga, jedna tuga

Dualitet horizontalne i vertikalne strukture pjesama daje dodatnu dubinu koja intrigira jer izaziva vraćanje pojedine dijelove cjeline u kojima se krije svojevrsni paralelni narativ, i upravo to doprinosi inovativnosti po kojoj se Mandićeva knjiga ističe među drugima iz suvremene pjesničke produkcije. Iz tog razloga novo čitanje nije uzrokovano striktno dojmom koji je tekst ostavio, koliko osjećajem da traži...
Vijest • 14.06.2019.

Upisi u Ljetnu školu pisanja u dvorcu Stara Sušica (CeKaPe)

Centar za kreativno pisanje (CeKaPe) organizira devetu Ljetnu školu pisanja. Od 25. 8. do 1. 9. 2019. u čarobnom dvorcu Stara Sušica u Gorskom kotaru pisat će se i živjeti književnost, uz mentorstvo poznatih pisaca, voditelja radionica: Jagne Pogačnik, Envera Krivca, Davora Mandića i Nebojše Lujanovića.
Kritika • 10.03.2017.

Davor Mandić : Đavolja simfonija

'Đavolja simfonija' uopće ne pripovijeda o Domovinskom ratu, već priča priču o odrastanju i suočavanju sa svijetom, a za tu vrstu pripovijesti infantilnost dolazi kao naručena. Glavni junak dostojan je nasljednik europske tragike suvremenog tipa, skrojen po dobroj staroj maksimi prema kojoj jedan problem nipošto nije dovoljan da se adekvatno izrazi sva težina jada i nesreće glavnog junaka i njegovog...
Najava • 20.12.2016.

Riječko predstavljanje romana Davora Mandića 'Đavolja simfonija'

Predstavljanje romana Davora Mandića 'Đavolja simfonija' održat će se u utorak 20. prosinca u Antikvarijat Ex libris u Rijeci. Roman će predstaviti Zoran Žmirić, Marina Vujčić, Davor Mandić... uz podršku akustičnog dua MišAndroid.
Razgovor • 07.02.2013.

Davor Mandić : Zvuči kao dosadna mantra, ali bez čitanja nema pisanja

Javni interes, pogotovo u Hrvatskoj, je ko Jeti: svi znaju kako izgleda ali nitko normalan ga još nije vidio i doveo kod Stankovića u Nedjeljom u 2. Problemi nastaju i kod činjenice da neprofitnost sama po sebi nikako ne znači neovisnost, a da je profitnost najčešće upravo sinonim za ovisnost. Ali ne više političku, već ovisnost o oglašivačima. Uredničići po redakcijama komercijalnih medija...
Najava • 26.11.2009.

Promocija knjige pjesama Davora Mandića 'Mostovi'

U četvrtak, 26. studenog 2009., u 19 sati, u Hrvatskom društvu pisaca u Zagrebu, održat će se promocija knjige pjesama Davora Mandića "Mostovi" (HDP, Zagreb 2009.). O knjizi govore kritičarka Dorta Jagić, urednik Biblioteke časopisa Poezije Ervin Jahić i voditelj tribine Branko Maleš.
Najava • 28.06.2009.

Nedjeljni talk show Kava i kolači : Davor Mandić

Na nedjeljnom talk showu 'Kava i kolači', u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, Ivica Prtenjača ugostit će pjesnika i novinara Davora Mandića. Njih će dvojica pokušati dati odgovore ili malo snažnije propitati sljedeće teme: što ostaje nepročitano;snaga, smisao i doseg literarne kritike; generacijski jaz ili jal; tko nam uređuje intimu? 28. lipnja, u 19 sati.