Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 20.06.2017.

Ljetna škola pisanja CeKaPea u dvorcu Stara Sušica

Ovogodišnja Ljetna škola pisanja CeKaPea održat će se od 27. kolovoza do 3. rujna 2017. u šumi Gorskog kotara, čarobnom dvorcu Stara Sušica. Kombinacija mistične atmosfere na rubu šume Gorskog kotara i kreativni poticaj poznatih pisaca, voditelja radionica, u izolaciji dvorca, pružit će savršenu infrastrukturu za radionice, večernje književne programe i druženja.

Sedma Ljetna škola pisanja nudi najpopularnije radionice CeKaPea i raznolik književno-zabavni program s renomiranim autorima iz Rijeke, Splita i Zagreba.

Enver Krivac, jedan od najznačajnijih predstavnika riječke književne scene, nagrađivan pisac i voditelj CeKaPe-ove riječke radionice, vodit će radionicu kratke priče. Iz Splita, na radionicu romana, dolazi jedan od najznačajnijih, višestruko nagrađivan pisac s velikim iskustvom u vođenju splitskih radionica kreativno pisanja, Nebojša Lujanović. Iz Pule nam dolazi jedna od najboljih spisateljica srednje generacije, Tatjana Gromača Vadanjel, koja će voditi radionicu "Otvaranje, poticanje, razvoj kreativnih potencijala".  Radionicu poezije vode vodeća imena hrvatske književne scene, nagrađivani pjesnici Miroslav Mićanović i Branko Čegec. A scenarij za kratki film vodi talentirana scenaristica i sociologinja, Sanja Kovačević, čija je, nedavno objavljena knjiga "Kvalitetne TV serije, Milenijsko doba ekrana", u samo tri mjeseca osvojila čitatelje i kritiku.

Nakon dnevnog rada u izabranoj radionici, u večernjim satima polaznici će sudjelovati u nizu književnih igara i izazova te okruglim stolovima na kojima će domaći autori i autorice pričati o vlastitim iskustvima pisanja i umjetničkog stvaranja. Gostuju: Tea Tulić, Željka Horvat Čeč, Nataša Antulov, Igor Mandić, Milan Zagorac, Darko Šeparović, Andrija Škare, Sven Popović, Ivana Rogar...

Na samom kraju održat će se završna produkcija na kojoj će polaznici čitati svoje tekstove i uz goste iznaneđenja, zatvoriti sedmu ljetnu školu pisanja.

Ljetni popust na jesenske semestralne radionice pisanja

Centar za kreativno pisanje nudi i 20% popusta na upis u semestralne radionice kratkog pisanja za sve one koji se upišu do 1. srpnja! Radionice pisanja održavaju se u 10 termina s fondom od 30 školskih sati u centru Zagreba, u Amruševoj 5.

Pisati možete kratku priču, prozu, roman, poeziju, scenarij za kratki film ili dramski tekst, možete učiti o dramatizaciji i adaptaciji, blogu ili copywritingu, prevoditi književne tekstove, učiti se pisanom novinarstvu u praksi ili se riješiti kreativne blokade na radionici S one strane pisanja. U Centru se nude i radionice za osnovnoškolce i srednjoškolce, kao i radionice književne i kazališne kritike.

Iako se kroz radionice prolaze i teorijske osnove, naglasak je na praktičnom radu s polaznicima, pisanju, čitanju te interaktivnom sudjelovanju svih polaznika u radu na tekstovima, uz profesionalno mentorstvo voditelja.

Prijave i informacije na info@cekape.com ili telefonom na 01 2431 071, 091 5675 140.

Više informacija: CeKaPe ili info@cekape.com.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –