Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

CeKaPe ×

Vijest • 14.06.2019.

Upisi u Ljetnu školu pisanja u dvorcu Stara Sušica (CeKaPe)

Centar za kreativno pisanje (CeKaPe) organizira devetu Ljetnu školu pisanja. Od 25. 8. do 1. 9. 2019. u čarobnom dvorcu Stara Sušica u Gorskom kotaru pisat će se i živjeti književnost, uz mentorstvo poznatih pisaca, voditelja radionica: Jagne Pogačnik, Envera Krivca, Davora Mandića i Nebojše Lujanovića.
Vijest • 07.02.2019.

CeKaPe: Nove radionice, novi ciklusi, novi tekstovi!

Nakon hladnog i depresivnog siječnja, zagrebačka škola pisanja CeKaPe nudi vam nove radionice kreativnog pisanja koje vas očekuju u veljači. Započnite novi ciklus, nove tekstove, možda će neki od njih završiti u vašoj prvoj knjizi!
Vijest • 06.09.2018.

Jesenski upisi u semestralne radionice CeKaPe-a

Imate rukopis u ladici? Pišete, ali ne znate kako strukturirati tekst? Želite početi pisati, ali vas je strah? Napisali ste pola zbirke i imate kreativnu blokadu? Pomoć potražite u Centru za kreativno pisanje gdje vas očekuje niz kreativnih radionica s voditeljima profesionalcima.
Najava • 05.07.2018.

Tribina 'Lekcije' s Vidom Guzmić: Otkrivanje potencijala jezika kao medija

Na drugim 'Lekcijama' Centar za kreativno pisanje ugošćuje vizualnu umjetnicu Vidu Guzmić koja će uz razgovor o vlastitim medijskim radovima dati i kratki pregled odabranih radova u mediju jezika i teksta unutar umjetničkih praksi sedamdesetih godina 20. stoljeća.
Najava • 26.08.2018.

Osma Ljetna škola pisanja CeKaPe-a u dvorcu Stara Sušica

Osma Ljetna škola pisanja CeKaPe-a održat će se od 26. kolovoza do 2. rujna 2018. u dvorcu Stara Sušica u Gorskom kotaru. Ove godine možete upisati radionicu kratke priče, proze, poezije ili radionicu 'U potrazi za glasom'.
Najava • 10.02.2017.

Promocija priručnika za kreativno pisanje 'Autopsija teksta' Nebojše Lujanovića

Promocija priručnika za kreativno pisanje 'Autopsija teksta' Nebojše Lujanovića, znanstvenika, predavača i jednog od najboljih prozaika mlađe generacije, održat će se u petak 10. veljače u zagrebačkom Botaničar baru. Uz autora, na promociji će sudjelovati Kristian Novak i Korana Serdarević. Moderira Sanja Vučković.
Vijest • 21.10.2016.

CeKaPe radionice - zaronite u svijet filma i kazališta!

Centar za kreativno pisanje ovu jesen nudi i tri radionice u kojima polaznici i polaznice uče pisati scenarij, dramski tekst, kazališne eseje i kritike. Radionicu Scenarija za kratki film vodi Tomislav Zajec, radionicu Dramskog pisma vode Dubravko Mihanović i Ana Prolić a radionicu Čitanje kazališne predstave vodi Matko Botić.