Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 02.07.2018.

Osma Ljetna škola pisanja CeKaPe-a u dvorcu Stara Sušica
Održava se
26.08.-02.09.2018.

Osma Ljetna škola pisanja CeKaPe-a održat će se od 26. kolovoza do 2. rujna 2018. u dvorcu Stara Sušica u Gorskom kotaru. Ovu sedmodnevnu intenzivnu radionicu pisanja u izolaciji dvorca na rubu šume, dosad je završilo preko 100 polaznika i polaznica, a ove godine će se održati radionice proze, kratke priče, poezije i radionica "U potrazi za glasom".

Enver Krivac, jedan od najznačajnijih predstavnika riječke književne scene, nagrađivan pisac i voditelj u CeKaPe-u Rijeka, vodit će radionicu proze.
Radionicu kratke priče vodi Davor Mandić, omiljeni riječki novinar i talentirani pisac, od ove godine član CeKaPe-ovog voditeljskog tima.
Tea Tulić, prevođena i nagrađivana riječka autorica vodi radionicu "U potrazi za glasom", u kojoj će polaznici tražiti, prepoznavati i propitkivati svoj (spisateljski) glas.
Višestruko nagrađivani pjesnik, urednik i prozni pisac Miroslav Mićanović već jedanaest godina puni radionice pisanja kratke priče i poezije u Zagrebu, a na ljetnoj školi pisanja vodit će radionicu poezije.

Uz svakodnevni rad na tekstu, u Ljetnoj školi se održavaju i književne tribine, kružoci, kvizovi, predstave i zajednička druženja na kojima gostuju autorice i autori iz Hrvatske i regije.   

Neki od gostiju večernjih programa su novinar i književnik Davor Grgurić, znanstvenica i prevoditeljica Tatjana Peruško, književni kritičar i novinar Boris Postnikov, književnica Korana Serdarević, a razgovarat će se o suvremenoj regionalnoj u talijanskoj književnosti, motivu holokausta u postjugoslavenskoj književnosti, Gorskom kotaru kroz mit, fantastičnoj književnosti, književnim nagradama, produkciji i poziciji književnosti u društvu.
  
Prijave na https://cekape.com/aktualna-ljetna-skola/ ili info@cekape.com.
Ljetna škola pisanja održava se u suradnji s Domom mladih Rijeka.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –