Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Promo • Piše: I.P. - MV • 07.12.2021.

CeKaPe poziva na Zimsku školu pisanja u dvorcu Stara Sušica
Održava se
19.-23.01.2022.

CeKaPe, Centar za kreativno pisanje iz Zagreba, od 19.1. do 23.1.2022. u dvorcu Stara Sušica, organizira prvu Zimsku školu pisanja. Nakon jedanaest ljetnih škola pisanja ove zime, u osami dvorca na rubu stoljetne šume, živjet će se i pisati književnost, uz mentorstvo poznatih pisaca, voditeljica i voditelja radionica. 

Zimska škola pisanja nudi četiri različite radionice: Proza, Poezija, Raspisivanje i radionicu gostujućeg voditelja iz Novog Sada, Filipa Grujića, Dramski i prozni tekst. Radionice kreativnog pisanja namijenjene su svima; kako onima koji tek otkrivaju svijet kreativnog pisanja, tako i onima koji su u njega već zakoračili. 

Radionice se održavaju u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, a slobodno je vrijeme rezervirano za pisanje i rad na tekstovima. Uz svakodnevni, cjelodnevni rad na tekstu, u večernjim satima organizirane su i književne tribine te razgovori s gostima. Voditelji radionica vodeća su imena hrvatske književne scene, a prvi puta iz Novog Sada dolazi i gostujući voditelj.

Olja Savičević Ivančević, jedna od najuspješnijih spisateljica u regiji, sjajna pjesnikinja i prozna spisateljica vodi radionicu poezije. Ivana Bodrožić, višestruko nagrađivana spisateljica, u samom vrhu hrvatske književne scene, voditeljica je radionice Raspisivanje, Enver Krivac, odličan pisac i mentor riječkih radionica pisanja, vodit će radionicu Proze. Višestruko nagrađivani, mladi novosadski dramski i prozni pisac Filip Grujić, gostujući voditelj, vodit će radionicu Dramski i prozni tekst.

CeKaPe-ove škole pisanja u dvorcu Stara Sušica jedinstveni su književni programi na kojima polaznice i polaznici imaju priliku usvojiti teorijska znanja o kreativnom pisanju, raditi na vlastitim književnim tekstovima, ali i steći poznanstva i prijateljstva koja traju i nakon završetka ove uzbudljiv književne avanture.

Puna cijena, koja uključuje smještaj, puni pansion i kotizaciju za radionice je 2600 kn.

Više informacija pronađite na web stranici CeKaPe - zimska škola pisanja.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –