Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

CeKaPe ×

Najava • 07.10.2016.

Književni petak: Pisanje kao vještina, talent kao taština? CeKaPe!

Može li se pisanje naučiti? U prvoj ovosezonskoj tribini Književnog petka gostuje utemeljiteljica zagrebačkog Centra za kreativno pisanje Sanja Vučković, profesor (pisac i pjesnik) Miroslav Mićanović te mladi autor s prvom zapaženom knjigom Andrija Škare, polaznik radionica kreativnog pisanja.
Vijest • 07.09.2016.

Jesen u CeKaPeu - počeo je upis u semestralne radionice kreativnog pisanja u Zagrebu!

Na radionicama Centra za kreativno pisanje podijelite svoje tekstove, napišite nove, kroz zajedničko druženje naučite od naših sjajnih voditelja i voditeljica sve tajne oblikovanja riječi i možda baš ove godine objavite svoju prvu knjigu!
Vijest • 17.06.2016.

CeKaPe poziva na Ljetnu školu pisanja 2016.

Centar za kreativno pisanje iz Zagreba poziva na šestu Ljetnu školu pisanja koja će se održati od 21. do 28. kolovoza 2016. u mirnoj dolini Vinodol, udaljenoj 6 km od mora u hotelu Balatura. Šesta ljetna škola pisanja nudi bogat izbor radionica i raznolik književno-zabavni program s renomiranim autorima iz Rijeke, Splita i Zagreba.
Vijest • 18.01.2016.

Novi ciklus radionica kreativnog pisanja u CeKaPe-u

U Centru za kreativno pisanje (CeKaPe) počinje novi ciklus radionica. Uz već postojeće, provjerene radionice kratke priče, romana, književne kritike, dramskog pisanja... u novom semestru u Centru za kreativno pisanje očekuju vas i nova radionica - putopis!
Vijest • 23.10.2015.

Upisi u riječke radionice kreativnog pisanja

CeKaPe i riječki pisci, Kristina Posilović, Zoran Žmirić, Zoran Krušvar, Alen Kapidžić i filmski kritičar Dejan Durić, pozivaju sve koji pišu ili žele pisati, a do sada nisu imali prilike ili možda hrabrosti, da se prijave na radionice kratke priče, poezije, filmske kritike i e-samizdata.
Vijest • 05.06.2015.

Najbolja kratka priča FEKP-a je 'Kad su divovi hodali zemljom' Zorana Pilića

'Kad su divovi hodali zemljom' autora Zorana Pilića najbolja je kratka priča natječaja Festivala europske kratke priče i Centra za kreativno pisanje.
Najava • 12.03.2015.

Javno čitanje priča polaznika radionice kratke priče u CeKaPe-u

Na kraju drugog ciklusa radionice kratke priče u Centru za kreativno pisanje (CeKaPe), u četvrtak 12. ožujka u prostor kafića Vynil bar u Zagrebu dolaze polaznici radionice, na prvo ovogodišnje javno čitanje priča.