Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 23.10.2015.

Upisi u riječke radionice kreativnog pisanja

Nakon osam godina radionica kreativnog pisanja u Zagrebu, CeKaPe u suradnji s riječkim piscima poziva na drugu godinu radionica kreativnog pisanja u Rijeci. Prva je godina uspješno završila s radionicama poezije, kratke priče i e-samizdata, a druga se nastavlja s novim radionicam i novim programima.

CeKaPe i riječki pisci, Kristina Posilović, Zoran Žmirić, Zoran Krušvar, Alen Kapidžić i filmski kritičar Dejan Durić, pozivaju sve koji pišu ili žele pisati, a do sada nisu imali prilike ili možda hrabrosti, da se prijave na radionice kratke priče, poezije, filmske kritike i e-samizdata.

Radionicu pisanja poezije i dalje vodi nagrađivana pjesnikinja, Kristina Posilović. Prošlogodišnja grupa uspješno je završila radionicu javnim čitanjem svojih pjesama, a u pripremi je zajednička zbirka njihove poezije poeTRI.

Radionica kratke priče ove je godine dobila voditeljsko pojačanje. Uz Zorana Krušvara, ove godine sezonu otvara riječki pisac, Zoran Žmirić. Radionica počinje u ponedjeljak, 26. listopada u 19 sati.

Na vikend radionici e-samizdata, Alen Kapidžić naučit će polaznike kako objaviti knjigu na distribucijskoj platformi Smashword.

A one koji filmove vole više od pisanja, Dejana Durić, profesor na Filozofskom fakultetu u Rijeci i filmski kritičar upoznat će s ulogom i značenjem filmske kritike u kontekstu filmske umjetnosti i industrije i osposobiti za samostalno promišljanje o filmskome djelu i pisanje filmske kritike.

Od ove godine, uz radionice, održavat će se i tematska predavanja kao i razgovori s poznatim piscima i zanimljivim osobama riječke književne i kulturne scene.

Prijave na cekape.com, mailom ili telefonom.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –