Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Zoran Žmirić ×

Najava • 20.06.2024.

Tribina Razotkrivanje: Zoran Žmirić, 'Visoke trave' i r'n'r u Knjižari!

Na književnoj tribini Razotkrivanje u Knjižari Fraktura bit će predstavljen novi roman "Visoke trave" pisca, kolumnista i glazbenika Zorana Žmirića. Uz autora, o knjizi će govoriti Frakturin glavni urednik Seid Serdarević. Nakon promocije pozvani ste na r'n'r koncert uz bend MCW!
Kritika • 05.07.2022.

Zoran Žmirić : Hotel Wartburg

Ostavljam dvojaku mogućnost literarne kategorizacije djela, osobno bih bio skloniji govoriti o zbirci kratkih priča. Potreba da zbirka kratkih priča ipak bude roman pritom vjerojatno proizlazi iz marketinških pobuda, mada praksa potvrđuje da i postmodernističke zbirke kratkih priča, čak i na postjugoslavenskom prostoru, mogu postići kanonski status.
Najava • 24.05.2022.

Tribina Razotkrivanje: Zoran Žmirić - Hotel Wartburg

Promocija romana 'Hotel Wartburg' nagrađivanog i prevođenog prozaista Zorana Žmirića održat će se u četvrtak 5. svibnja u Knjižari Fraktura u Zagrebu. Osim autora o knjizi govori spisateljica i urednica romana Marina Vujčić, a moderira urednik Seid Serdarević.
Vijest • 17.12.2019.

Cvijetić, Kabil, Kolanović, Mlakić, Žižović i Žmirić u finalu književne nagrade 'Fric'

Žiri nagrade Fric 2018/19. odabrao je šest proznih naslova koji su ostali u konkurenciji za nagradu koju organizira tjednik Express, pod pokroviteljstvom Barcaffea.
Vijest • 28.10.2019.

Dodjelom književne nagrade 'Fran Galović' Goranu Tribusonu završena je Galovićeva jesen 2019

Književnu nagradu 'Fran Galović' za najbolju knjigu na temu identiteta i zavičaja dobio je Goran Tribuson za roman 'Otac od bronce'. Najviše glasova čitatelja dobio je Zoran Žmirić za roman 'Pacijent iz sobe 19', a nagrade 'Mali Galović' osvojili su Lovro Halaček, Martin Barberić i Ivana Kos.
Vijest • 23.10.2015.

Upisi u riječke radionice kreativnog pisanja

CeKaPe i riječki pisci, Kristina Posilović, Zoran Žmirić, Zoran Krušvar, Alen Kapidžić i filmski kritičar Dejan Durić, pozivaju sve koji pišu ili žele pisati, a do sada nisu imali prilike ili možda hrabrosti, da se prijave na radionice kratke priče, poezije, filmske kritike i e-samizdata.
Najava • 22.01.2015.

Splitska Bookvica predstavlja Zorana Žmirića

Riječki pisac Zoran Žmirić gost je ovotjedne Bookvice koja će se održati u četvrtak 22. siječnja u splitskom klubu Quasimodo. Publici će predstaviti svoj najnoviji roman 'Snoputnik', a osim o romanu i indijskoj filozofiji pričat će o angažmanu u području glazbe, filma, video-igara i fotografije.