Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 03.05.2022.

Tribina Razotkrivanje: Zoran Žmirić - Hotel Wartburg
Održava se
24.05.2022. u 20h

Promocija romana "Hotel Wartburg" nagrađivanog i prevođenog prozaista Zorana Žmirića (Fraktura, 2022.) održat će se u utorak 24. svibnja u 20 sati u Knjižari Fraktura u Zagrebu. 

Osim autora o knjizi govori spisateljica i urednica romana Marina Vujčić, a moderira urednik Seid Serdarević

Novi roman Zorana Žmirića "Hotel Wartburg" vodi nas u osamdesete godine dvadesetog stoljeća, u vrijeme kada je svijet još bio mlad ili se barem takvim činio. Kada su sve obitelji nalikovale jedna na drugu i kada je automobil bio čudo, a kad je bila riječ o wartburgu, neuništivom njemačkom proizvodu u koji je stalo sve i malo više od toga, to je čudo bilo vrijedno svega. Zoran Žmirić majstorski opisuje odrastanje dječaka koji postaje roker i u sukobu je s ocem, koji je sentimentalan, ali odlučan. Ovaj roman jedan je od onih što se čitaju bez prekida i u kojem je svaka riječ brižljivo izvagana da bi prizvala onu snažnu emociju koju sjećanje može dozvati.

Zoran Žmirić

Hotel Wartburg

  • Fraktura 04/2022.
  • 216 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533584522
  • Cijena 149.90 kn

U romanu 'Hotel Wartburg' Zoran Žmirić pripovijeda o jednoj naizgled sasvim običnoj obitelji, nesretnoj na svoj način. Kroz tu nesreću, na koju svaka obitelj ima svoje autentično pravo, pisac nas vodi automobilom marke Wartburg. A Wartburg iz naslova romana prostor je naknadnog obračuna s ocem, lajtmotiv koji pokreće sjećanja na ključne situacije odrastanja i sazrijevanja u kojima glavni junak razrješava neraščišćene račune s roditeljem.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –