Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 20.01.2015.

Splitska Bookvica predstavlja Zorana Žmirića
Održava se
22.01.2015.

Riječki pisac Zoran Žmirić gost je ovotjedne Bookvice koja će se održati u četvrtak 22. siječnja s početkom u 20,30 sati u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26a/II). Publici će predstaviti svoj najnoviji roman „Snoputnik“ (Hrvatsko društvo pisaca, 2014.).

Pozornost čitateljske publike Žmirić je skrenuo 2009. godine romanom „Blockbuster“ (VBZ), visoko rangiranom na domaćim književnim natječajima za knjigu godine, čemu valja pridodati i primijećenost u filmskim krugovima.

Roman „Snoputnik“ vodi nas preko Istre u Indiju. Glavni lik, mladić na samrti, odlučuje se na posljednju avanturu u životu: kupuje avionsku kartu i odlazi u Indiju kako bi pronašao bivšu djevojku. Tu počinje pustolovina u kojoj susreće zanimljive ljude, sluša o njihovim sudbinama, uči o indijskoj kulturi i mitologiji, istovremeno primjenjujući novo stečena znanja na situaciju u kojoj se nalazi. Priča je to o putovanju ne samo po fascinantnoj zemlji, nego i prema unutra, o spoznavanju samog sebe i onoga što je u životu doista bitno.

Osim o romanu, indijskoj filozofiji i putu u transcendentalno, voditeljica Bookvice, Patricija Vodopija, popričat će s gostom i o njegovom angažmanu u području glazbe, filma, video-igara i fotografije, o riječkoj književnoj sceni i drugim temama.

Zoran Žmirić (Rijeka, 1969.) autor je knjiga "Kazalište sjena" (2002.), "Vrijeme koje nam je pojeo Pac-Man" (2005.), "Blockbuster" (2009.) i "Riječke rock himne" (2011.). S romanom "Blockbuster" finalist je VBZ-ove nagrade za najbolji neobjavljeni rukopis te finalist t-portalove književne nagrade roman@tportal za najbolji roman. Dobitnik je nagrade Književno pero za najbolju knjigu godine 2010. (Blockbuster) koju dodjeljuje Hrvatsko književno društvo i Godišnje nagrade Grada Rijeke u 2011. za stvaralački rad i posebna dostignuća u području kulture. Prevođen je na poljski i talijanski.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –