Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 17.06.2016.

CeKaPe poziva na Ljetnu školu pisanja 2016.
Održava se
21.-28.08.2016.

Centar za kreativno pisanje iz Zagreba poziva na šestu Ljetnu školu pisanja koja će se održati od 21. do 28. kolovoza u Triblju, hotel Balatura.

Od 2011. godine Centar za kreativno pisanje CeKaPe odlazi iz Zagreba u zadnjem tjednu kolovoza i sedam dana piše, čita i stvara uspješne tekstove s polaznicima Ljetne škole pisanja. Ovogodišnja Ljetna škola održat će se od 21. do 28. kolovoza 2016. u mirnoj dolini Vinodol, udaljenoj 6 km od mora u hotelu Balatura. Tristo godina staro obiteljsko imanje uronjeno u mir i tišinu idealno je mjesto za stvaranje i pisanje, za radionice, večernje književne programe i druženja s eminentnim predstavnicima hrvatske književne scene.

Ovogodišnji voditelji radionica su renomirani autori iz Rijeke, Splita i Zagreba: Zoran Žmirić, jedan od najznačajnijih predstavnika riječke književne scene, vodit će radionicu kratke priče. Iz Splita, na radionicu proze, dolazi višestruko nagrađivan pisac s velikim iskustvom u vođenju splitskih radionica kreativnog pisanja, Renato Baretić. Prvi puta u ljetnoj školi pisanja radionica Otvaranje, poticanje, razvoj kreativnih potencijala, s voditeljicom Tatjanom Gromačom. Jedna od najeminentnijih spisateljica nove hrvatske proze, vodit će radionicu koja na jedinstven način kombinira znanja i iskustva s više područja – psihoterapeutske tehnike, znanja s podrušja povijesti filozofije, povijesti svjetske književnosti, općenito povijesti umjetnosti. U ponudi su i radionice iz redovnog programa CeKaPe-a, radionica scenarija sa Sanjom Kovačević i radionica pisanja bloga s Aleksandrom Starčević.

U večernjim satima polaznici će sudjelovati u književnim programima uz goste, riječke pisce: Teu Tulić, Davora Mandića, Envera Krivca, koji će im govoriti o vlastitim iskustvima pisanja i umjetničkog stvaranja. Na zatvaranju Ljetne škole, u subotu navečer, održat će se završna produkcija na kojoj će polaznici čitati tekstove.

Iz naše ljetne škole izašli su mnogi, danas uspješni, pisci s vlastitim knjigama ili pričama koje su osvajale nagrade na književnim natječajima u cijeloj regiji. A svi koji su sudjelovali u Ljetnoj školi svoje stvaralačke dane dijele na prije i poslije Ljetne škole pisanja.

Prijava i detaljnije informacije potražite na stranicama Centra, do 18. kolovoza 2016. ili telefonski: 01 2431 071, 091 5675 140.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –