Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 18.01.2016.

Novi ciklus radionica kreativnog pisanja u CeKaPe-u

U Centru za kreativno pisanje (CeKaPe) počinje novi ciklus radionica. Uz već postojeće, provjerene radionice kratke priče, romana, književne kritike, dramskog pisanja... u novom semestru u Centru za kreativno pisanje očekuju vas i nova radionica - putopis!

Putopis postaje sve popularniji sadržaj na portalima, društvenim mrežama, tiskanim medijima i TV-u, a i sama putovanja dostupnija su nego ikad. Na radionici ćete se upoznati s počecima putopisa u književnosti, razvojem putopisa kroz povijest, suvremenim hrvatskim i stranim putopisom, različitim žanrovima u kojima se on danas pojavljuje (proza, poezija, strip i sl.), promocijom putopisa kao i mogućnošću objavljivanja. Radionica obuhvaća teorijska predavanja, čitanje suvremenih hrvatskih putopisa te razne zanimljive vježbe pisanja putopisa. Voditeljica je Maja Klarić. Maja iza sebe ima tri objavljene knjige putopisa, nekoliko kontinenata pod nogama, a urednica je nekih od najpopularnijih hrvatskih putopisa.

A već sljedeći tjedan, 21. siječnja 2016. počinje novi ciklus radionica za koje se uvijek traži mjesto više:

Radionica kratke priče s Miroslavom Mićanovićem u 17,30 sati i radionica romana s Goranom Ferčecom u 20 sati.

Radionica dramskog pisma s voditeljskim parom, Ivanom Sajko i Dubravkom Mihanovićem počinje u utorak, 26. siječnja u 19 sati.

Tomica Šćavina vodi vas S One Strane Pisanja, a Jagna Pogačnik nestrpljivo čeka da otkrije listu knjiga koju ćete čitati na radionici Književne Kritike.

Na svim je radionicama naglasak na praktičnom radu na tekstu i pisanju. Istovremno, polaznici  uče o sebi, načinu na koji stvaraju, poteškoćama s kojima se susreću u pisanju i mogućnostima njihovog prevladavanja. Na kraju, radionice ipak najviše od svega nude uživanje u književnosti i potiču polaznike na redovito pisanje. Jer u pisanju je najvažnije pisanje.
 

Za sve informacije vrata CeKaPe-a su vam otvorena, svaki dan od 14 do 19 sati u Amruševoj 5 (Zg) ili pišite na cekapecentar@gmail.com. Više na cekape.com.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –