Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 09.09.2019.

Markus Zusak, autor romana 'Kradljivica knjiga', gostuje u Zagrebu
Održava se
23.-24.09.2019.

Kradljivica knjiga Zusak Markus
Ja sam glasnik Zusak Markus

Nagrađivani australski pisac Markus Zusak u sklopu svoje europske turneje gostovat će u Zagrebu 23. i 24. rujna, a tom će prilikom predstaviti svoj novi roman "Od Claya most" (Profil knjiga, 2019.). Prvi je to Zusakov roman nakon bestselera "Kradljivica knjiga" (2005.), prevedenog na više od 40 jezika i prodanog u milijunima primjeraka diljem svijeta.  

Dugo iščekivani roman "Od Claya most" nezaboravna je obiteljska saga o petorici braće Dunbar, haharima koji, nakon smrti majke i odlaska oca, odgajaju jedan drugoga u svijetu vođenom vlastitim pravilima. I dok braća uče kako voljeti, boriti se i pomiriti sa svijetom odraslih, polako otkrivaju što se krije iza odlaska njihova oca... 
 
Markus Zusak rođen je 1975. u Sydneyju u obitelji imigranata iz Austrije i Njemačke. Pisanjem se počeo baviti još u srednjoj školi, a 1999. objavljuje svoj romaneskni prvijenac "The Underdog", prvi dio trilogije za mlade o braći iz radničke obitelji Wolfe. Uslijedili su nastavci trilogije: "Fighting Ruben Wolfe" i "When Dogs Cry", a saga inspirirana odrastanjem autora i njegova brata osvojila je čitatelje i kritičare. Pohvale kritike, kao i nagrade, pratile su i autorov četvrti roman, priču o maloljetnom taksistu, "Ja sam glasnik", na hrvatskom objavljenom u prijevodu Ozrena Doležala.
 
No "Kradljivica knjiga", čije je hrvatsko izdanje prvi put objavljeno 2008. u izdanju Profila i prijevodu Lade Silađin, donijela mu je svjetsku slavu. Roman o djevojčici i Smrti – priča o nadi i ljepoti koje opstaju usred užasa i tuge, zasluženo slavljen kao djelo koje se pamti – dočekan je unisonim oduševljenjem kritike. "Kradljivica knjiga" samo na ljestvici najprodavanijih knjiga New York Timesa provela je više od desetljeća. Po tom nagrađivanom bestseleru snimljen je i veliki filmski hit u režiji Briana Percivala u kojem naslovne uloge tumače Geoffrey Rush, Emily Watson i Sophie Nélisse. Godine 2018., nakon trinaest godina pauze, Markus Zusak objavio je šesti roman "Od Claya most" koji na hrvatskom jeziku izlazi u prijevodu Saše Stančina.

– Kradljivica knjiga: Markus Zusak intervju –

– Kradljivica knjiga - trailer –

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –