Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Markus Zusak

Od Claya most

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Saša Stančin
  • 09/2019.
  • 528 str., meki uvez
  • ISBN 9789533137056
  • Cijena: 129.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Da vam ispričam o našem bratu. Četvrtom bratu Dunbaru, imenom Clay. Njega ništa nije mimoišlo. Sve nas je do zadnjeg promijenio.


Novi roman Markusa Zusaka "Od Claya most" obiteljska je saga o petorici braće Dunbar, haharima koji, nakon smrti majke i odlaska oca, odgajaju jedan drugoga u svijetu vođenom vlastitim pravilima. I dok braća uče kako voljeti, boriti se i pomiriti sa svijetom odraslih, polako otkrivaju što se krije iza odlaska njihova oca... 


Jedna od onih monumentalnih knjiga koje vas vode kroz vrijeme i prostor.
The Washington Post

Priča o ljubavi, umjetnosti i iskupljenju.
The Times

Prepuno života.
The Guardian

Markus Zusak rođen je u Sydneyju 1975. godine. Sve njegove knjige ("The Underdog", "Fighting Ruben Wolfe", "Getting the Girl", "I Am the Messenger" i "Kradljivica knjiga") prevođene su na strane jezike i nagrađivane uglednim književnim nagradama priskrbljujući svojem autoru naziv jednog od najinovativnijih i najpoetičnijih mladih romanopisaca engleskoga govornog područja.

Roman "Kradljivica knjiga" (The book thief) objavljen je u njegovoj rodnoj Australiji 2005., a u ostatku svijeta 2006. godine. Preveden je na 40 jezika, prodan u više od osam milijuna primjeraka, osvojivši mnoge cijenjene književne nagrade. Prema romanu snimljena je filmska adaptacija Briana Percivala/20th Century Fox (2013).

Godine 2018., nakon trinaest godina pauze, Markus Zusak objavio je šesti roman "Bridge of Clay".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –